Trafik Kazasında Şehit Olan Astsubaya Hazin Tören - Son Dakika
Güncel

Trafik Kazasında Şehit Olan Astsubaya Hazin Tören

Trafik Kazasında Şehit Olan Astsubaya Hazin Tören

Adana'da Kürkçüler Cezaevi'nde görevli astsubay hastanedeki hükümlülerin yanından dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit oldu.

14.06.2013 13:39

Adana'da Kürkçüler Cezaevi'nde görevli astsubay hastanedeki hükümlülerin yanından dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit oldu. Şehit astsubay için Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Adana Kürkçüler Cezaevi'nde görevli Kıdemli Astsubay Başçavuş Güven Fatih Hiçdurmaz (40), dün akşam cezaevinde nöbetçi subay olarak görev yaptı. Sabaha karşı Hiçdurmaz iki asker ile birlikte hastanede yatan hükümlüleri kontrol etmek için cezaevinden çıktı. Hastaneleri kontrol eden Hiçdurmaz tekrar cezaevine dönmek için askeri araçla yola çıktı. D-400 karayolunda cezaevine 7 kilometre kala şoför yolda bulunan taşa çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybederek önce taşa çarpıp sonra takla attı. Askeri aracın takla aması sonucu iki asker ağır yaralanırken astsubay şehit oldu. Şehit astsubayın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Şehit astsubay için otopsinin ardından Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Cenaze aracıyla il jandarma komutanlığına getirilen astsubayın Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirildi. Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, burada yaptığı konuşmada, annesini ve babasını küçük yaşta kaybeden ve bekar olan şehit astsubayın çok çalışkan bir kişi olduğunu ancak geçirdiği trafik kazasında şehit olduğunu söyledi. Duygulu anlar yaşayan ve konuşmakta zorlanan Koç, şehidi asker selamıyla uğurladı.

Konuşmanın ardından tören alanında dualar okundu. Duanın ardından şehit tören alınandan silah arkadaşlarının omuzunda cenaze aracına götürülerek memleketi Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Avcılar köyüne götürülmek üzere yola çıktı.

Törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve çok sayıda polis ile asker katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trafik Kazasında Şehit Olan Astsubaya Hazin Tören - Son Dakika


Advertisement