Trafik Sorununa Yol Kapatarak Dikkat Çektiler - Son Dakika
Güncel

Trafik Sorununa Yol Kapatarak Dikkat Çektiler

Trafik Sorununa Yol Kapatarak Dikkat Çektiler

Ankara'nın Kazan ilçesi Fuat Erkmen İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle ellerinde döviz ve pankartlarla yürüyüş yapıp, trafik polisi aracı anonsundan basın açıklaması yaptı.10'uncu sınıf öğrencisi Afife...

08.05.2013 16:12

Ankara'nın Kazan ilçesi Fuat Erkmen İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle ellerinde döviz ve pankartlarla yürüyüş yapıp, trafik polisi aracı anonsundan basın açıklaması yaptı. 10'uncu sınıf öğrencisi Afife Ayaz tarafından yapılan açıklamada, "Farkındalığı artırmak için yapmış olduğumuz faaliyetler Kazan halkı tarafından fark edilmesini istiyoruz" dedi.

İlçede Milli Egemenlik Parkı'ndan Halk Eğitim Merkezi'ne kadar 3 kilometrelik korteje Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, 4. Ana jet Üssü Komutan Vekili Yzb. İsmail Türker, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceylan ve Beyhan Sarı, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, okul müdürleri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Karayolları güvenliği ve Trafik Haftası için aylar öncesinden çalışmalarına başlayan Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri Yasemin Karakaş, Ayşe Eroğlu ve Fatma Aydar ile birlikte 10 öğrenci projede yer aldı.

Trafik Polisi Murat Tekinaslan ile birlikte tüm okullarda eğitim seminerleri verildi, sunumlar yapıldı, bildiriler dağıtıldı. Projenin diğer etkinliği ise öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grupla 3 kilometrelik yürüyüş oldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler, 'Hızını azalt ömrünü uzat' ve 'Milli içkimiz ayran' gibi çeşitli sloganlar atıp, ellerinde sürücülere ve yoldan geçen vatandaşlara dağıttıkları bildirilerin ardından Halk Eğitim Merkezi'ne geçtiler. Öğrencilerin burada tiyatro gösterisinde bulunurken, trafik sorununa dikkat çekmek için 'Trafik Mezarlığı, yollardaki kaza sebepleri, hatalı geçişler gösterisi ilgiyle izlendi.

Daha sonra Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz yaptığı açıklamada, "Günde 1000'in üzerinde ağır vasıtanın Ankara trafiğinden arındırmış oluyoruz. Bu sorunun önemini bildiğimiz için sürücülerin rahat etmesi için her türlü imkanı lojistik üssünde sürücülerimize sağlıyoruz. Trafik sorunu bir demokrasi anlayışıdır. İnsan olarak karşılıklı birbirimizin yaşama hakkına saygı göstermeliyiz" dedi.

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru trafik kazalarından dolayı hiçbir insanın burnunun dahi kanamasını istemediklerini belirtirken, kurumların yaptığı çalışmanın yetmediğini, sürücülerin ve yayaların da duyarlı olmasını istedi.

Proje Koordinatörü Yasemin Karakaş yapılan çalışmaları anlatırken, "Halkın bu konudaki dikkatini çekmeyi başardığımızı düşünüyoruz. Çalışmaya önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da devam edilecek" dedi. - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafik Sorununa Yol Kapatarak Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement