Trio Anka 19 Kasım Akşamı Akdeniz ve Latin Ezgileriyle Enka Buluşmalarında Sahne Alacak - Son Dakika
Güncel

Trio Anka 19 Kasım Akşamı Akdeniz ve Latin Ezgileriyle Enka Buluşmalarında Sahne Alacak

Trio Anka 19 Kasım Akşamı Akdeniz ve Latin Ezgileriyle Enka Buluşmalarında Sahne Alacak

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında Trio Anka isimli grrup Akdeniz ve Latin kökenli repertuarı ile müzikseverlerle buluşuyor.

12.11.2013 15:54

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında Trio Anka isimli grrup Akdeniz ve Latin kökenli repertuarı ile müzikseverlerle buluşuyor.ENKA Kültür Sanat, her biri kendi alanlarında tecrübeli ve tanınan müzisyenler olan Ayhan Uştuk (tenor), Demet Kıyıcı (viyolonsel) ve Kağan Korad'ın (gitar) bir araya gelerek oluşturdukları Trio Anka'yı ağırlıyor. Trio Anka, dünyada örneği az görülen repertuarıyla 19 Kasım Salı akşamı ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda müzikseverlerin karşısına çıkacak. Trio Anka, ENKA seyircisine dünyada örneğine sık rastlanmayan enstrüman kombinasyonu sayesinde Akdeniz ve Latin kökenli özgün bir repertuar sunacak. Üçlü, konserde grubu oluşturan enstrümanlara ait zengin repertuarları harmanlayarak seçtikleri ve kendi yaptıkları orijinal düzenlemelere yer verecek. Bunlar arasında tenor, viyolonsel, gitarın özgün ve sıcak tınısı ile Falla, Massenet, Falvo'dan Rodrigo ve Cardoso'ya kadar birçok bestecinin eserleri bulunuyor.

Ayhan Uştuk (tenor),Demet Kıyıcı (viyolonsel) ve Kağan Korad'ın (gitar) biraraya gelerek oluşturduğu Trio Anka, ilk kez 2012 yılında özgün bir repertuar oluşturmak üzere çalışmalarına başladı. Her biri kendi alanlarında tecrübeli ve tanınan müzisyenlerden oluşan üçlü, ilk konserini aynı yılın sonunda İzmir'de verdi.

Grubun dünyada örneğine sık rastlanmayan enstrüman kombinasyonunun içinde yer alan gitar ve şan, trio üyelerinin öncelikle bu birlikteliği en karakteristik yansıtan Akdeniz ve Latin kökenli bir programa yönelmelerine neden oldu. Trio Anka'nın dağarcığı, Grubu oluşturan enstrümanlara ait zengin repertuarları harmanlayarak seçtikleri ve kendi yaptıkları orijinal düzenlemelerden oluşuyor. Trio Anka tenor, viyolonsel, gitarın özgün ve sıcak tınısını, Falla, Massenet, Falvo'dan Rodrigo ve Cardoso'ya birçok besteciyi kapsayan geniş bir repertuarla müzikseverlere sunuyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Trio Anka 19 Kasım Akşamı Akdeniz ve Latin Ezgileriyle Enka Buluşmalarında Sahne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement