TRT World'un yayınladığı İstanbul'daki küçük Suriye videosu tepki çekti: Video yayından kaldırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

TRT World'un yayınladığı İstanbul'daki küçük Suriye videosu tepki çekti: Video yayından kaldırıldı

26.03.2022 10:24  Güncelleme: 10:29

TRT World'ün İstanbul'un Fatih ilçesindeki restoranlarla ilgili paylaştığı videoda geçen, "İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?" ifadeleri tepkilere neden oldu. TRT'nin konuyla ilgili henüz açıklama yapmadığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde TRT World'ün Youtube hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde, İstanbul Fatih'teki restoranlar ve yiyecekler tanıtıldı. Videoya 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' başlığı atıldı.

KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Yapılan paylaşım kısa süre içerisinde internette gündem oldu. Görüntüler ise gelen tepkiler üzerine Youtube hesabından kaldırıldı. TRT konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken durumun sıcaklığı sosyal medyada etkisini sürdürüyor.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriyesi'nde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepkiler yağıyor

SOSYAL MEDYADA SERT ELEŞTİRİLER

TRT tarafından paylaşılan görüntüler sosyal medyada kullanıcıların hedefi oldu. Ağır eleştiriler alan paylaşıma kullanıcılar, "Vergim beni rezil ediyor", "Bizi dünyaya rezil ettiler" gibi yorumlarda bulundu.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepkiler yağıyor

FATİH'TE TİCARET AĞIRLIKLI OLARAK SURİYELİLER ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

Videoda sunucunun bulunduğu bölgenin 'Küçük Suriye' olarak anılmasının nedeni, Suriyelilerin Fatih ilçesinde sayılarının artmasından kaynaklanıyor. Görüntülerde de gözüktüğü gibi bölgede bulunan neredeyse her esnaf ve müşterileri Suriyeliler oluşturuyor.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepki yağıyor

TÜRK YEMEKLERİNİ SURİYE YEMEKLERİ GİBİ TANITTILAR

Görüntülerin devamında bir restorana giren sunucunun, Türk kültürüne ait yemekleri Suriye mutfağına aitmiş gibi anlattığı görülürken, döneri bir Suriye yemeği olarak anlatması dikkat çekti.

Son Dakika Güncel TRT World'un yayınladığı İstanbul'daki küçük Suriye videosu tepki çekti: Video yayından kaldırıldı - Son Dakika


Advertisement