Avustralya Başbakanı ile telefonda konuşup Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Çin ve NATO konusunda söyleşen Trump, Çin Başkanı ile henüz direkt temas kurmadı.
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'i temsil eden Şi ile sadece bir mektup yoluyla temas kuran Trump göreve geleli 3 hafta oldu. Bu olgu, İngiliz Gazetesi Guardian tarafından, her iki ülkenin ilişkileri üzerinde kara bulutlar dolaştığının göstergesi olarak kabul ediliyor.
Ancak yine de, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer'in bir açıklamasına göre Trump, bu mektubunda Şi'ye ABD-Çin ilişkileri ile ilgili olarak her iki ülkenin çıkarı doğrultusunda birlikte çalışabilecekleri umudunu belirtiyor.
Son Dakika › Güncel › Trump Çin İle Mektup Yoluyla İletişim Kuruyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.