Tşof Başkanı Apaydın: Trafik Kazaları Tatil Başlangıcı ve Dönüşlerinde 2-3 Kat Artıyor - Son Dakika
Güncel

Tşof Başkanı Apaydın: Trafik Kazaları Tatil Başlangıcı ve Dönüşlerinde 2-3 Kat Artıyor

Tşof Başkanı Apaydın: Trafik Kazaları Tatil Başlangıcı ve Dönüşlerinde 2-3 Kat Artıyor

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, 10 Şubat günü 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin ders başı yapacağını hatırlatarak, "Trafik kazaları tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2-3 kat artıyor.

07.02.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, 10 Şubat günü 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin ders başı yapacağını hatırlatarak, "Trafik kazaları tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2-3 kat artıyor. Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmanın yanı sıra hatalı sollamadan ve aşırı süratli araç kullanımından kaynaklanıyor" dedi.

Geçen yıl Şubat ayında 24 bin 56 adet trafik kazasında, 205 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin vatandaşınsa yaralandığını hatırlatan Apaydın, "Trafik kurallarına ve yaptığımız uyarılara uymamanın sonucunda meydana gelen kazalar pek çok ailenin yok olmasına sebep oluyor. Dönüşlerinizi son güne bırakmayın. Son gün yoğunluğu içinde sabırsızlık göstererek acele eden sürücüler yollardaki uyarılara ve trafik kurallarına uymuyorlar. Bedelini canlarıyla ödüyorlar" dedi.

Şehir içi ve şehirler arası taşımacılıkta özel ve ticari araçların fazla yolcu almaması, yük taşıyan araçlarında istiap haddinin üzerinde yük taşımaması gerektiğini belirten Apaydın, "TŞOF olarak okulların açılmasıyla bu hafta sonu yoğunlaşacak şehir içi trafik için gerekli önlemlerin alınması amacıyla servis şoförlerimizin, taksicilerimizin, kamyon şoförlerimizin ve minibüs şoförlerimizin bağlı olduğu odalarımıza genelge yayımlayarak kurallara uygun hareket edilmesi için uyardık. Yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerde denetim ve alınacak önlemlerin sıkılaştırılması konusunda aynı görüşteyiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tşof Başkanı Apaydın: Trafik Kazaları Tatil Başlangıcı ve Dönüşlerinde 2-3 Kat Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement