DİSK "Davayı kazandık" dedi, TÜİK'ten jet hızında yanıt geldi: Taraf değiliz - Son Dakika
Güncel

DİSK "Davayı kazandık" dedi, TÜİK'ten jet hızında yanıt geldi: Taraf değiliz

DİSK, enflasyon hesaplamasında kullanılan madde fiyat listesini yayınlamama kararı alan TÜİK aleyhine açtıkları davayı kazandıklarını duyururken TÜİK'ten açıklama gecikmedi. TÜİK, bilgi talebi ve bilgi edinme hakkı çerçevesinde CİMER üzerinden TÜFE madde sepeti fiyatları ile alakalı başvuru yapıldığı ve müracaatlara cevap verildiğini ekleyerek, "TÜİK'e karşı açılmış bir dava bulunmamakta olup, Kurumumuz bahsi geçen davada taraf değildir." ifadelerini kullandı.

26.04.2023 22:06  Güncelleme: 00:49

TÜİK'in geçen haziran ayında enflasyon hesaplamasında kullanılan madde fiyat listesini açıklamama kararına karşı DİSK'in açtığı dava sonuçlandı. konuyu yargıya taşımış ve Ankara 6. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

"TÜİK'E AÇTIĞIMIZ DAVAYI KAZANDIK"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bugün yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK aleyhine açtıkları davayı kazandıklarını belirtti. Çerkezoğlu, "TÜİK'e açtığımız davayı kazandık. TÜİK, enflasyon madde sepetini açıklayacak" ifadelerini kullandı.

TÜİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Çerkezoğlu'nun açıklamalarının ardından kurumdan, "TÜİK'e açtığımız davayı kazandık: Madde fiyat listesi açıklanacak!" başlığı ile yayımlanan haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, bu konuda TÜİK'e karşı açılan bir dava olmadığı da bildirildi.

"DAVADA TARAF DEĞİLİZ"

Bilgi talebi ve bilgi edinme hakkı çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden TÜFE madde sepeti fiyatları ile ilgili Kuruma başvuru yapıldığı ve başvurulara cevap verildiğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Kurumumuzdan alınan cevaplara istinaden Bilgi Edinme Kurulu'na itiraz edilmiş, Kurul tarafından 3 Ağustos 2022 tarih ve 2022/936 sayılı karar ile talep reddedilmiştir. Bilgi Edinme Kurulu'nun ret kararının İdare Mahkemesi'ne taşındığı, mahkeme tarafından da bilgi edinme talebinin ret işleminin iptaline karar verildiği anlaşılmaktadır. TÜİK'e karşı açılmış bir dava bulunmamakta olup, Kurumumuz bahsi geçen davada taraf değildir."

DİSK "Davayı kazandık" dedi, TÜİK\'ten jet hızında yanıt geldi: Taraf değiliz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DİSK 'Davayı kazandık' dedi, TÜİK'ten jet hızında yanıt geldi: Taraf değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement