GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Ekmek görüntüsü
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'in açıklamaları Tüketiciler Birliği'nden "kaliteli ekmek" isteği
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ekmeğin fiyatından ziyade kalitesinin önemli olduğunu belirtti.
Şahin düzenlediği basın toplantısında, geçmişte saf buğdaydan üretilen ekmeğin genetiğinin değiştirildiğini öne sürdü.
Ekmeğin "nimet" olmaktan çıkıp kimyasal madde yumağı haline geldiğini savunan Şahin, "Biz ekmeğin fiyatından ziyade, içeriğiyle ilgilenilmesini istiyoruz. 60 kuruşa ekmeğe benzeyen bir şey değil, 90 kuruşa ekmek yemek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ekmekte gramaj sınırı olduğunu ve gramajı tutturmak için ekmeği pişirmeyen fırınların vatandaşa hamur yedirdiğini dile getiren Şahin, "Ekmeği kabarık, büyük göstermek için içine katılan kabartma tozları ya da doğal olmayan yapay mayalar var. Bunların insan sağlığına verdiği zarar, ekmeğin 30 kuruş ucuzlatılmasındaki zarardan çok daha fazladır" dedi.
Genetiği değiştirilmemiş buğday noktasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten bir hamle beklediklerini vurgulayan Şahin şöyle devam etti.
"Şu anki 60 kuruşluk ekmeğe 3 lira bile versek genetiği değiştirilmemiş, organizmalı buğdaydan ekmek üretilemiyor. Bunun nedeni de böyle bir buğdayımızın olmamasıdır. Genetiği değiştirilmiş buğdaylar içine kimyasal katılmış ucuz ekmek yemek istemiyoruz. Bir günde 5 milyon ekmek çöpe atılıyor, bunun sebeplerinden birisi de ekmeğin ucuz olmasıdır. Ekmeğin kıymetini bilmiyoruz. Ekmeğin çöpe atılmasının diğer bir sebebi de pişmemiş olması. İçi hamur olduğu için yenmiyor sadece dışı yeniyor. Biz istiyoruz ki kaliteli ekmek yiyelim ama 30 kuruş fazla olsun, çok önemli değil. Çünkü günde 5 milyon ekmek israfı var ve bunun üzerinde durmamız gerekir. İsraf edilen bu 5 milyon ekmekle 1 senede 280 bin öğrenciye aylık 250 lira burs verilebiliyor."
Son Dakika › Güncel › Tüketiciler Birliği'nden 'Kaliteli Ekmek' İsteği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?