Dış ticaretin aslında bir risk yönetimi olduğunu belirten Kıdemli İhracatı Geliştirme Uzmanı Asım Çalış dış ticaret işlemlerinin ancak ve ancak bilgi ile yönetilebileceğini söyledi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şubesinin düzenlediği konferansta konuşan Ekonomi Bakanlığında Kıdemli İhracatı Geliştirme Uzmanı olarak görev yapan Asım Çalış işadamlarına uluslararası ticari kuralları anlattı.
Çalış,"Dış ticaret ve ihracat yapan firmalarda risklerin doğru algılanması ve bu risklerin minimize edilmesinin yöntemlerinin iyi bilinmesi gerekiyor. Firmalar uluslararası ticaret kuralları üzerine çalışma yapmalı. İhraç ürünlerinin doğru fiyatlandırılması ve dış ticaret risklerinin minimize edilmesi dış ticaret firmaları için büyük önem taşıyor." dedi.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Konferans Salonunda yapılan konferansa Osmaniye Belediye Başkan vekili Faruk Öz, Osmaniye Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, CHP İl Başkanı Kemal Tabak, bazı kurum müdürlerinin yanı sıra Osmaniye'den ihracat yapan firmaların yöneticileri ile çok sayıda işadamı ve iş kadını katıldı.
Konferansın sonunda TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş tarafından Asım Çalış'a plaket takdim edildi
Son Dakika › Güncel › Tümsiad Osmaniye Dış Ticaret Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.