Tunceli'de Kayyım Vali Dönemi İhaleleri Mercek Altında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunceli'de Kayyım Vali Dönemi İhaleleri Mercek Altında

27.04.2026 16:49

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in kayyımlık döneminde yapılan ihalelerin usulsüz olduğu iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'na başvuruldu. Dönemin belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ihalelerin adrese teslim yapıldığını öne sürdü.

Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli'de kayyım olarak görev yapan Vali Tuncay Sonel'in 2017-2020 arasında şehri keyfiyetle yönettiğini, ihaleleri usulsüz şekilde dağıttığını söyledi. Maçoğlu, belediye başkanı seçildikten sonra bu ihaleleri incelettiğini ve raporu İçişleri Bakanlığı'na sunduğunu belirtti.

Raporda, belediye hizmet binası, köprü ve peyzaj, iş makinesi kiralama, park, oyuncak alımı gibi ihalelerin 21/B maddesiyle, ilansız ve sadece iki firma davet edilerek yapıldığı; park ihalesinin iptal edilip daha düşük bedelle başkasına verildiği; oyuncak alımında yerel esnafın devre dışı bırakıldığı; üniversite öğrencilerine yasak olmasına rağmen burs verildiği gibi usulsüzlükler sıralandı.

Kaynak: Son Dakika Haber Servisi

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kayyım Vali Dönemi İhaleleri Mercek Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement