Tunceli'de Kırmızı Benekli Alabalık Avı Yasaklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunceli'de Kırmızı Benekli Alabalık Avı Yasaklandı

Tunceli\'de Kırmızı Benekli Alabalık Avı Yasaklandı
09.10.2023 15:43

Tunceli'de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kırmızı benekli alabalığın avlanması yasaklandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim itibarıyla tüm bölgelerde alabalık av yasağının başladığı hatırlatıldı. Alabalığın 1 Ekim-28 Şubat tarihinde yumurtladığı belirtilen açıklamada, yasağa uymayan kişilere idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Tunceli'de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kırmızı benekli alabalığın avlanması yasaklandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesinden yapılan açıklamada, 1 Ekim itibarıyla tüm bölgelerde alabalık av yasağının başladığı hatırlatıldı.

Alabalığın 1 Ekim- 28 Şubat tarihinde yumurtladığı belirtilen açıklamada, "Avlanılması yasaklanan alabalık, bol oksijenli akarsularda ve kaliteli soğuk sularda yaşamayı seven nesli tükenme tehlikesi altında olan bir balık türüdür." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yasağa uymayan kişiler hakkında idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kırmızı Benekli Alabalık Avı Yasaklandı - Son Dakika


Advertisement