Tunceli'deki Fişleme İddiaları - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Fişleme İddiaları

Tunceli\'deki Fişleme İddiaları

Tunceli'nin Hozat ilçesinde jandarma ve polis tarafından çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği iddiası ile ilgili olarak listesinin en başlarında yer aldığı ileri sürülen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, sorumlular hakkında suç...

16.11.2012 15:15

Tunceli'nin Hozat ilçesinde jandarma ve polis tarafından çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği iddiası ile ilgili olarak listesinin en başlarında yer aldığı ileri sürülen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, yaptığı açıklamada olayın bir hukuk skandalı olduğunu ve ilgililerin olaya el koyarak gerekeni yapmaları gerektiğini kaydetti. Konak, "Demokratik bir toplumda yaşadığımızı zannettiğimiz bir anda, sıkıyönetim ve olağanüstü hal uygulamalarıyla vatandaşın fişlenmesi tam bir hukuk skandalıdır. Özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş, düşünce, ifade özgürlüğü ihlal edilmiştir. Aşiretim belirtilerek, 'Karaballı Aşireti'ne mensup olup Karaballı Aşireti 1937-38 Dersim isyanına katılarak devlet otoritesine karşı gelmiştir' suçlamaları yapılmış. Başbakan'ın özür dileyerek o dönemde yapılan zulmü kınamasına karşın, 73 yıl önce gerçekleşen bir olay ve o dönemde ortay çıkan zihniyet taşınıyor. Bize hala dedelerimize karşı takındıkları zihniyetle yaklaşıyorlar" dedi.

Konak, en kısa sürede konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını, demokratik kitle örgütlerinin ve yetkililerin bu olaya seyirci kalmamaları gerektiğini söyledi.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ise, konu hakkında soruşturma başlatıldığını, incelemenin devam ettiğini bildirdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Fişleme İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement