Tunus Cumhurbaşkanı Said ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron Libya'yı görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunus Cumhurbaşkanı Said ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron Libya'yı görüştü

Tunus Cumhurbaşkanı Said ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron Libya\'yı görüştü
05.06.2020 22:43

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile Libya'daki son gelişmeleri ele aldı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile Libya'daki son gelişmeleri ele aldı.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Said ile Macron, telefonda görüştü. İkili, Libya'da sahadaki son durum ve gelişmeleri değerlendirdi.

Görüşmede Said, Tunus'un, Libya'da uluslararası meşruiyete ve çözümün Libyalılar arasında olması gerektiği ilkesine bağlılığını yineledi.

"Libya'nın egemenliğine saygı duyduğu gibi kendi egemenliğine de bağlı olan Tunus, herhangi bir tarafın arka cephesi olmayacaktır." ifadelerini kullanan Said, Libya'nın toprak bütünlüğüne vurgu yaparak, bölünmeyi reddettiklerini kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise yeni tip koronavirüs (Kavid-19) salgınına karşı Tunus'a yardıma hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus Cumhurbaşkanı Said ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron Libya'yı görüştü - Son Dakika


Advertisement