Togo bandıralı tanker Hürmüz Boğazı'nda ateş açılarak durduruldu! İran sahiplendi

Devrim Muhafızları'na bağlı donanma, perşembe gecesi "Trend" adlı petrol tankerine ateş açıldığını ve geminin alev aldığını bildirdi. Tahran, tankerin boğazdan izinsiz geçmek istediğini, bunu yaparken de ABD ordusu tarafından yönlendirildiğini savundu. Geçiş kurallarının sıkılaştırılması, 28 Şubat'ta başlayan ABD-İsrail saldırılarının ardından gelmişti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu donanması, Hürmüz Boğazı'ndan "yasadışı" şekilde geçmeye çalışarak "ihlalde bulunan" bir petrol tankerinin vurulduğunu duyurdu.
TOGO BANDIRALI TANKER ALEV ALDI
Devrim Muhafızları'nın resmi haber kanalı Sepah News'te cuma günü erken saatlerde yayımlanan açıklamada, perşembe gecesi vurulan Togo bandıralı "Trend" adlı petrol tankerinin alev aldığı ve durdurulduğu belirtildi.
Açıklamada, ABD ordusunun "aldatıp kışkırttığı" geminin boğazı "yasadışı" yollarla geçmeye çalıştığı ifade edilirken, su yolundan yasadışı geçiş girişimlerinin "yıkımdan" başka bir işe yaramayacağı uyarısı yapıldı.
"KONTROL HALA BİZDE" MESAJI
Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün hala güçlü şekilde ellerinde olduğunu belirten donanma, hiçbir "ihlalcinin" geçişine izin vermeyeceklerini kaydetti.
28 Şubat'ta ABD ve İsrail'in İran'a yönelik ortak saldırılar düzenlemeye başlamasının ardından İran da Hürmüz Boğazı üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmış, ABD, İsrail ve müttefiklerine ait gemilerin güvenli geçişini yasaklamıştı.
Sizin düşünceleriniz neler ?