Tunus'ta Olağanüstü Hal Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Olağanüstü Hal Kaldırıldı

Tunus'ta 2011'deki halk devriminden bu yana devam eden olağanüstü halin kaldırılmasına karar verildi.

06.03.2014 15:15

Tunus'ta 2011'deki halk devriminden bu yana devam eden olağanüstü halin kaldırılmasına karar verildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "17 Şubat 2014'te Kartaca Sarayı'nda gerçekleştirilen milli güvenlik toplantısında ülkede olağanüstü halin kaldırılmasına ilişkin alınan kararlar tavsiyesi uyarınca, Ulusal Kurucu Meclis Başkanı ve Başbakan ile gerçekleştirilen istişareler sonrasında Cumhurbaşkanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Munsif el-Merzuki tarafından ülke genelinde olağanüstü halin kaldırılması yönünde karar alınmıştır" denildi.

Açıklamada, olağanüstü halin kaldırılmasının kanunları uygulamakla yükümlü güvenlik birimlerinin gücünü sınırlandırmayacağı, gerektiğinde askeri güçlerden destek talep edilmesini engellemeyeceği, askeri operasyon ve sınır bölgelerinde yürürlükteki yasalarda değişikliğe gidilmeyeceği kaydedildi. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Olağanüstü Hal Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement