Türbe Hırsızları, Tövbe Edip Namaz Kıldıklarını İleri Sürdü - Son Dakika
Güncel

Türbe Hırsızları, Tövbe Edip Namaz Kıldıklarını İleri Sürdü

Türbe Hırsızları, Tövbe Edip Namaz Kıldıklarını İleri Sürdü

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bir semte adını veren Seyit Pir Emir Mehmed Hazretlerinin türbesinin kapısını tekmeyle kıran hırsızlar, aynı mahallede gezerken yakalandı.

26.10.2013 13:41

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bir semte adını veren Seyit Pir Emir Mehmed Hazretlerinin türbesinin kapısını tekmeyle kıran hırsızlar, aynı mahallede gezerken yakalandı. Sarhoş oldukları için türbeye girdiklerini belirten hırsızlar, pişman olduklarını ve namaz kılarak tövbe ettiklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, geçen çarşamba gecesi, Piremir Mahallesi'ndeki Pir Emir Mehmed Hazretlerinin türbesi soyuldu. Kapıyı tekmeyle kırarak türbeye giren hırsızlar, yardım kasasını açamayınca çaldı. Hırsızlar, kabrin yanında bulunan dolapları talan ederken, kapı kullanılamaz hale geldi. Türbede asılı olan "Edep yahu" ve "Edeple gelen edeple çıkar" yazısı bile hırsızları durduramadı. Hırsızlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği olayın ardından güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Eşgalleri belirlenen F.M. (25) ile M.Y. 23), dün öğleden sonra hırsızlık yaptıkları Piremir Mahallesi'nde gezerken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan hırsızların, "Pişman olduğumuz için ertesi gün cuma namazına gittik. Tövbe ettik. Alkolün etkisiyle bu hatayı yaptık" dediği bildirildi.

Hırsızların, çaldıkları yardım kasasından çıkan 20 lirayla sigara aldıkları ve yemek yedikleri bildirildi. Hırsızlar Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türbe Hırsızları, Tövbe Edip Namaz Kıldıklarını İleri Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement