Turizm Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Turizm Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Turizm Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, turizm sezonu öncesi ilçe genelindeki turizmcilerle istişare toplantısı düzenledi.

24.03.2018 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, turizm sezonu öncesi ilçe genelindeki turizmcilerle istişare toplantısı düzenledi.

Kaymakam Cinbir başkanlığında Halk Eğitim Salon'unda gerçekleştirilen toplantıda, turizmcileri sorunları dinlendi.

Silifke'nin tarihi mekanları, doğası, deniziyle turizmde de bir marka olduğunu belirten Cinbir, "Silifke'de neden turizm sezonu 70-80 gün? Neden bu süreyi arttırmak için var olan potansiyeli harekete geçirmiyoruz? Silifkelilerin sahip olduğu kültür varlıkları çoğu ülkelerde yok. Sadece Kuş Cenneti bile Silifke'ye yetebilir. Ama Kuş Cennetimize sadece kaçak avcılar geliyor, turist gelmiyor. Çünkü av merakı olan insanların takıldığı bir yer olmuş orası. Kuş Cennetini de pazarlayabilir, orasını bir ürün haline getirebiliriz." diye konuştu.

Silifke'de bulunan kültür mirasları çevresinde düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Cinbir, şöyle devam etti:

"Silifke Kalesi, Uzuncaburç ve Cennet Cehennem mağaralarında büyük çaplı çalışmalar yapıyor. Silifke Kalesi'nde kazı ve koruma çalışmaları yapılıyor. Uzuncaburç'ta çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar oluşturuluyor. Cennet Cehennem mağaralarına insanlar inemiyor diye asansör yapıp cevre düzenlemesi yaptırıyoruz. Bu çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. Silifke'de turizmi canlandırmak, daha uzun bir zamana yaymak için herkes önce işini yapması gerekiyor. Belediyeler kendi işini yapacak, sizler kendi işinizi yapacaksınız. Bizler de hükumetimiz adına çalışmalarımızı yürüteceğiz. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapar, birlik ve beraberlik olursa daha iyi bir konuma geleceğimize eminim. Umarım iyi bir turizm sezonu geçirirsiniz."

Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük ise, yurt içi ve yurt dışında fuarlara katıldıklarını, Silifke'nin bir tanıtım sorunu olmadığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement