Turizm Ve Tanıtımı Konularında Erbaa Ve Niksar İstişareleri - Son Dakika
Güncel

Turizm Ve Tanıtımı Konularında Erbaa Ve Niksar İstişareleri

Turizm Ve Tanıtımı Konularında Erbaa Ve Niksar İstişareleri

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberindeki Uzman Heyeti, Erbaa ve Niksar İlçelerindeki tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulundu.

21.06.2013 11:24

Vali Mustafa TAŞKESEN başkanlığındaki Heyet ilk olarak Erbaa ilçesine gitti. İlçede heyeti Erbaa Kaymakamı Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN karşıladı. Erbaa'da kahvaltıda bir araya gelen heyet, belediyenin yeni projeleriyle ilgili olarak belediye başkanı Ahmet YENİHAN' dan bilgi aldı. Bilgilendirme toplantısının ardından Belediye, Erbaa Kent Müzesi, Kale Boğazı ve 1. Etabı tamamlanan "Park Vadi Projesi" gezildi. Heyet, Park Vadide oluşturulan gölette motorlu tekne ile mini bir tekne turu yaptı.

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin SÖZEN, Erbaa' nın çevre odaklı projelerde birçok ilden daha önde olduğunu, Erbaa'da yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını beyan etti.

Vali Sayın Mustafa TAŞKESEN konuşmasında;"Yaşadığımız yüzyıl su kaynaklarının anlam ve öneminin en üst düzeye çıktığı yüzyıldır. Bu bağlamda ülkemizde ve yaşadığımız şehirdeki su kaynaklarımızın korunması daha da önem arz etmektedir. Erbaa Belediyesi'nin Kelkit Irmağını korumak adına yapmış olduğu Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi ile su kaynaklarımızın korunması adına yapılan önemli çalışmalardır" dedi.

Yapılan incelemelerin ardından heyet Niksar İlçesine geçti. Niksar'da heyeti Belediye Başkanı Duran YADİGAR ve Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan YOLCU karşıladı. Niksar Belediye Binasında "Turizm Konusunda Niksar Kenti Üzerine Sorunlar, Çözüm Önerileri ve Yeni Yol Haritası" konulu bir çalıştay gerçekleştirildi ve bu program esnasında Belediyenin projeleri ve tarihi eserlerin durumu hakkında heyete detaylı bilgi verildi.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından heyet, Tarihi Başkent Niksar'da incelemelerde bulundu. Niksar Kalesi, Yağıbasan, Kale yer altı yolları, Gizli geçit, Cahit Külebi Müzesi ve Taş Bina, Ulu Cami ve çevresi, Melik Gazi Mezarlığı, Arasta, Orta Çarşı ve Taş Mektep gibi Niksar'ın eşi benzeri olmayan tarihi eserlerine yönelik olarak incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen incelemelerin ardından heyet, Tokat'ta bulunan tarihi eserlerin durumu, yapılan ve yapılması planlanan restorasyon çalışmaları ve kent müzeleriyle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi ve bu hususta bir dizi karar alındı. Gerçekleştirilen incelemelerin ardından heyet İlçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizm Ve Tanıtımı Konularında Erbaa Ve Niksar İstişareleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement