Türk Askerlerinin 4 Km Uzaklıktaki Bayramı - Son Dakika
Güncel

Türk Askerlerinin 4 Km Uzaklıktaki Bayramı

Afganistan’da 2003 yılından bu yana barış gücü ISAF bünyesinde görev yapan Türk askerleri, Kurban Bayramı’nı Kabil Bölge Komutanlığı’nın da içinde bulunduğu Doğan Kışlası’nda kutladı.

04.10.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramlaşma, öncelikle tören alanında hazır bulunan Kabil Bölge Komutanlığı personeline Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in bayram mesajının okunmasıyla başladı. Daha sonra Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Tuğgeneral Şafak Gök, tüm personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Daha sonra askerler birbirileri ile bayramlaştılar. Kutlama töreninin ardından basına açıklamalarda bulunan Gök, Kabil Bölge Komutanlığı’nın esas fonksiyonunun Kabil silahlı kuvvetleri ve Kabil emniyetine destek sağlamak olduğunu söyledi. Gök, “Hükümetimizin sağladığı ödenekle 40 büyükbaş hayvan tedarik edildi. Burada bulunan personelin de gönüllü olarak kestikleri kurbanlar da eklenince 50 civarında büyükbaş kurban bugün ve yarın burada kesilecek ve bu kurbanlar başta Kabil’de bulunan mülteci kampları olmak üzere ihtiyaç sahibi Afganlara dağıtılacak” dedi.

Tuğgeneral Gök, daha sonra kendisinin bayramını kutlamak için ziyaretine gelen Afgan ordusu personeli ve Kabil’de bulunan Türk işadamları ile birlikte öğle yemeği yedi. Tuğgeneral Gök, bayramda er Hüseyin Turgut’a ise bir sürpriz yaptı. Gök, Hüseyin Turgut’un Niğde’nin Kemerhisar beldesindeki ailesini arayarak telefonda görüştürdü. Duygusal bir ortamda gerçekleşen görüşmede Hüseyin Turgut, annesi ve babası ile bayramlaştı. Tuğgeneral Şafak Gök de Turgut ailesinin bayramlarını kutladı. Gök, Hüseyin Turgut’un babası Nevzat Turgut’a, “Çocuğunuz bize emanet, düşünmeyin” dedi. Bayramda nöbet tutanlar askerler de vardı. Doğan Kışlası’nın nizamiyesinde görevli Uzman Çavuş Selami Soylu, “Ailemden uzakta olsam dahi Afganistan kardeş halkıyla bir arada Kurban Bayramı geçirmekten onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

MUSTAFA DEVECİ

KABİL 

Türk Askerlerinin 4 Km Uzaklıktaki Bayramı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Askerlerinin 4 Km Uzaklıktaki Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement