Türk Böbrek Vakfı ve Türkiye Futbol Vakfı Güçlerini Birleştirdiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk Böbrek Vakfı ve Türkiye Futbol Vakfı Güçlerini Birleştirdiler

30.06.2015 14:16

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA Futbolu bırakmış ve böbrek hastalığı çekenler, Böbrek Vakfı'ndan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Ali DANAŞ - İSTANBUL/ DHA

Futbolu bırakmış ve böbrek hastalığı çekenler, Böbrek Vakfı'ndan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Türkiye Futbol Vakfı ile bir destek anlaşması yaptıklarını belirterek, "Böbrek Hastalığı çeken, eski ve emekli futbolculara yardımı bir görev sayarız" dedi.

Böbrek Vakfı Binasında yapılan basın toplantısına, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de katıldı. Toplantıda söz alan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hayatını futbola adamış, böbrek rahatsızlığı çeken emekli ve eski futbolculara kapımız açıktır" diye konuştu.

Obeziteye de dikkat çeken Erk, "Tuz, ve şekerden uzak durunuz. Bol su içip böbreklerinize hayat vermeyi unutmayınız" dedi.

Türkiye Futbol Vakfı Genel Başkanı Candemir Berkman da, "Böbrek Vakfı'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık en başta gelen bir hayat dersi. Birçok arkadaşımız futbolda uzaklaştıktan sonra türlü rahatsızlıklarla uğraşıyor. Böbrek yetmezliği de bunlardan bir tanesi. Bundan böyle vakfımız tarafından yönlendirilen arkadaşlarımız burada gereken tedaviyi alacaklar. Böbrek Vakfı'na ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de, Vakıf Bakanı Candemir Berkman'dan çağrı aldıktan sonra, tatilde olmasına rağmen Bodrum'dan bu toplantıya katılmak için geldiğini ifade ederek, "Oluşturulan birliktelik iki tarafa da güç kazandıracaktır. Türkiye'de birçok vakıf ve dernek var. Bu vakıflar daha büyük işler yapmalı. Üzerime düşen ne varsa yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim" dedi.

Terim, "Obeziteye de dikkat çekerek, "Sağlıklı yaşam için hareket edin. Egzersizlerini ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Böbrek Vakfı ve Türkiye Futbol Vakfı Güçlerini Birleştirdiler - Son Dakika


Advertisement