Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Memurun Yüzü Güldü Demekle Yüzü Gülmüyor - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Memurun Yüzü Güldü Demekle Yüzü Gülmüyor

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Memurun Yüzü Güldü Demekle Yüzü Gülmüyor

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ait ÇSGB Bülten dergisinde yer alan "Memurun ve İşçinin Yüzü Güldü" haberine tepki göstererek, "Memurun yüzü güldü' demekle yüzü gülmüyor."

25.10.2013 11:24

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ait ÇSGB Bülten dergisinde yer alan "Memurun ve İşçinin Yüzü Güldü" haberine tepki göstererek, "Memurun yüzü güldü' demekle yüzü gülmüyor. Toplu sözleşme metnine kafa kafaya verip jet hızıyla imza atan kafadarların, memurun yüzünü güldürdük dediği tablo hezimetin belgesidir" dedi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, Ağustos ayından bu yana kamuoyunda mutabakat metninin yansımaları ve memurun masada "satılması" gibi ifadelerin yer aldığını savunarak, "Tüm çalışanlarımız gerçeği görmüştür. Fakat Bakan ve malum konfederasyon'un başkanı siyasi iktidarın gücünden faydalanarak tüm ülkede bayram havası yaratmaya, çalışanları kandırmaya çalışmaktadır. Bu da siyasi iktidarın kara bir propagandasıdır. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yokuş, "Toplu sözleşmede yan yana oturmayı marifet sayan kamu görevlerinin sorunlarını üç günlük bir mesele gibi üç oturumda çözdüğünü iddia eden, bunu da arife günü imzalayarak bayram tatili boyunca gündemi nasıl olsa soğuturum diyen, 31 Ağustos tarihine kadar devam etmesi gereken süreci bir çırpıda göz ardı eden zihniyetin, ÇSGB Bülten isimli haber bülteninde Bakan'la yan yana resmini yayınlatması, kendi izah edemediği toplu sözleşme sürecini ve metnini bu sayede mübah haline getirme adına son çırpınışlarından başka bir şey değildir" dedi.

-SENDİKACILIK ADINA TRAJİKOMİK BİR TABLODUR-

"Memurun yüzü güldü derken bu açıklamayı bir kamu kurumunda memurların gözünün içine bakarak mı yapmışlardır?" diyen Yokuş şunları kaydetti:

"Yüksek perdeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çıkardığı dergi vasıtası ile bunları söylemek kolaydır. Zor olan kendisine yetki verilmesine rağmen, binlerce talebi hiçe sayılan kamu görevlileri karşısında bu açıklamayı yapmaktır. Evrensel nitelikteki uluslararası sözleşmelerin sendikaların kamu makamlarından bağımsız olması, bunların müdahalelerinden uzak tutulmasını esas olarak kabul ettiği halde; malum konfederasyonun "ben yoldan gönüllü çıktım, mecburum buna ben' edası ile kabullenmiş yapısı, sendikacılık adına trajikomik bir tablodur. ÇSGB Bülten dergisinin 2013 yılı Temmuz - Ağustos sayısında 'memurun yüzü güldü' demekle yüzü gülmüyor. Toplu sözleşme metnine kafa kafaya verip jet hızıyla imza atan kafadarların, memurun yüzünü güldürdük dediği tablo hezimetin belgesidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Memurun Yüzü Güldü Demekle Yüzü Gülmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement