Türk Büro-Sen Üyesi Bir Grup, Bordrolarını Yaktı - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Üyesi Bir Grup, Bordrolarını Yaktı

Türk Büro-Sen Üyesi Bir Grup, Bordrolarını Yaktı

Türk Büro-Sen üyesi bir grup, kamu çalışanlarının koşullarının sürekliği ağırlaştığını belirterek, bordrolarını yaktı.

15.01.2013 14:57  Güncelleme: 14:54

Türkiye Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) üyesi bir grup, kamu çalışanlarının koşullarının sürekliği ağırlaştığını belirterek, bordrolarını yaktılar.

İstanbul Valiliği önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Memuruz haklıyız kazanacağız", "Memuru sokağa döken utansın", "Vur vur inlesin hükümet dinlesin", "Hak adalet dediniz hakkımızı yediniz" ve "Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız" sloganları attı.

Topluluk adına basın açıklamasını Türk Büro-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nevzat Uyar okudu.

Türkiye'de mevcut iktidarın kolaylıkla gündemi değiştirmeyi başardığını söyleyen Nevzat Uyar, gerçek gündemin, kamu görevlilerinin haklarını geriye götüren, işine, aşına göz diken uygulamalar olduğunu, bu gündemin varlığını da her zaman koruduğunu belirtti.

Hükümetin sosyal devlet ilkesinin aksine yapmış olduğu zamlarla halka, çalışanlara zulmettiğin öne süren Nevzat Uyar sözlerine şöyle devam etti:

"Bu zulmün en yakın göstergesi 2012 yılı içinde doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota yüzde 13,5, benzine yüzde 12 ve kömüre yapılan yüzde 13,9 zamdır. Bu zamların tüm tüketim maddelerini vatandaşın alım gücüne yansıması ise kış gününde vahim bir tabloya ortaya çıkarmaktadır."

Hükümetin yaptığı düzenlemeleri eleştiren Nevzat Uyar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun belirlediği zam oranlarının gülünç olduğunu kaydetti.

Kurulun, 2012 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam belirlediğini, bu oranların 2013 için, ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 3 olduğunu anlatan Nevzat Uyar, "Kamu görevlilerine hak olarak görülen bu rakama toplu sözleşmede yetkiliyiz diyen malum sendikalar, konfederasyon ve temsilcisi sessiz kalmış ve bu olayı boynu bükük izlemiştir" dedi.

Kamu çalışanlarının iş yükünün arttığını belirten Nevzat Uyar, 2013 yılında fazla çalışma ücretlerinin devamının sağlanmasını istedi. Kamu görevlilerinin aylıklarına ilave olarak yapılan, döner sermaye ve fon gibi ek ödemelerin emekli aylığının hesaplanmasında dikkate alınmadığını vurgulayan Nevzat Uyar, "Ülkemizde bu nedenden dolayı kamu görevlilerinin çalışırken aldıkları ücretlerle emekli aylıkları arasında uçurum yaratılmıştır. Emekliler hayatlarını idame ettirebilmek için zorunlu olarak ikinci bir işte çalışmak zorunda bırakılmaktadır" dedi.

Kamu çalışanlarının haklarının korunması için her türlü kanuni ve demokratik haklarını kullanacaklarını belirten eylemciler daha sonra bordrolarını yaktı.

Topluluk açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Üyesi Bir Grup, Bordrolarını Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement