Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi

Tarsus Belediyesi Tarafından Geleneksel Hale Getirilen ve Bu Yıl 5'nicisi Düzenlenen "Türk Dünyası Tiyatro Günleri" Sona Erdi.

04.04.2011 13:02

5 gün süren etkinliğin son gününde sahne alan Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Karacaoğlan" adlı oyunu büyük ilgi gördü.

Dinçer Sümer'in yazdığı, Doğan Özgür Kahraman'ın sahneye koyduğu "Karacoğlan" isimli oyunda 17. Yüzyılda yaşadığı kabul edilen, göçebe Türkmen obalarında yetişmiş Karacaoğlan'ın aşkı anlatıldı.

Oyunda sonra oyuncuları tek tek kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, oyuncuların çok iyi performans sergilediklerini söyledi.

Tufan "5 gündür Türk Dünyası Tiyatro Etkinliğinde İran'dan, Irak'tan, K.K.T.C den sanatçılarımızla, oyuncularımızla birlikte olduk. Bugünde Tarsus Belediyesinin tiyatrosunu hep birlikte izledik. Türk dünyasında gelen kardeşlerimiz, çok iyi oyunlar sergilediler, kendilerini tebrik ediyorum. Tarsuslulara teşekkür ediyoruz. 5 gün boyunca bizi yalnız bırakmayarak salonları doldurdunuz.

İnşallah gelecek yıllarda Türk dünyasının değişik yörelerinden de katılımlarla bu etkinlik bir hafta, on gün devam eder. Ben her şeyiyle yüreğini buraya taşıyan Türk dünyası gönüllülerine huzurlarınızda topluca bir kez daha teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha büyük etkinliklerde buluşmak dileğiyle herkese saygılarımı sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Tiyatro Günlerinde yer alan gruplar toplu halde fotoğraf çektiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement