
Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölüm haberinin ardından hastaneye gelen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk çıkışta basın mensuplarının açıklamalarda bulundu. Elçi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Türk, "Bugün çok değerli yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, milletvekilimizi kaybettik. Acımız büyük. Şerafettin Bey yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlük mücadelesinde hep duyarlı olmuştur. Ama aklını duygularının önüne koyarak siyaset yapmıştır" diye konuştu.
Ahmet Türk, KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölümü sonrası hastaneye geldi. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, Şerafettin Elçi'nin hayatını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadığını belirtirken, Elçi için yarın saat 11.00'da Meclis'te tören yapılacağını daha sonra ise ölen milletvekilinin naaşının Perşembe günü Cizre'de toprağa verileceğini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Türk.Şerafettin Bey Kürt Halkının Özgürlük Mücadelesinde Duyarlı Olmuş, Ama Aklını Duygularının... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.