Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Hülagü."Aa Sadece Türkiye İçin Değil, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın,... - Son Dakika
Güncel

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Hülagü."Aa Sadece Türkiye İçin Değil, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın,...

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Hülagü."Aa Sadece Türkiye İçin Değil, Ortadoğu\'nun, Balkanlar\'ın,...

Şenay Ünal - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Mehmet Metin Hülagü, Anadolu Ajansı'nın sadece Türkiye için değil Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Türk Dünyası'nın doğru haber alabilmesi için ihtiyaç duyulan bir haber kurumu olduğunu belirterek,...

08.02.2013 11:04

Şenay Ünal - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, Anadolu Ajansı'nın sadece Türkiye için değil Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Türk Dünyası'nın doğru haber alabilmesi için ihtiyaç duyulan bir haber kurumu olduğunu belirterek, "Türkiye'nin kendi haberini güvenerek iletebileceği böyle bir ajansı canlandırmış olması, böyle bir ajansa sahip olması bir kazanç" dedi.

Hülagü, Anadolu Ajansı'nın (AA) üç dilde hazırladığı ve yoğun ilgi gören 2012 yıllığının önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Yıllığın 2012'yi kapsamlı bir biçimde çarpıcı karelerle özetlediğini belirten Hülagü, yıllıkta yer alan fotoğrafların da hafızalara kazınacak kalitede olduğunu söyledi.

AA'nın kökenlerinin Milli Mücadele yıllarına dayandığını hatırlatan Hülagü,

"AA'nın geçmişi belki çok bilinmiyordu ama bugün bir anlamda tarihi değerini de bulmuş oldu. Zaten değerliydi. Yaptıklarıyla, hizmetleriyle son zamandaki ataklarıyla, değişik ülkelerdeki temsilcileriyle AA gerçekten parladı, çok öne çıktı. Bu anlamda takdir etmek gerekiyor. Bu çalışmayla da AA'nın bir yıllık bütün faaliyetleri doğudan batıya ortaya konuluyor" dedi.

AA'yı üst noktalarda görmeyi çok istediğini belirten Hülagü, özellikle Ortadoğu ve Balkanlar'da öne çıktığını, ajansın hızlı gelişimini yakından takip ettiğini belirtti.

-"Temelleri atılmış ama çok ihmal edilmiş"-

AA'nın tarih bilincini muhafaza ettiğini de vurgulayan Hülagü, şöyle konuştu:

"AA'yı bir defa milli bir kurum olduğu için önemsiyorum. Her ülkenin kendine özgü ajansı var. Bazıları öne çıkmış durumda, biz de bu ajanslardan alırdık haberi ve haber deyince de o ajanslar aklımıza gelirdi bugüne kadar. Baktığınızda 1920'lerde bu günleri görüp böyle bir ajansın temellerinin atılması gerçekten takdire şayan bir öngörü, harika bir şey. Temelleri atılmış ama çok ihmal edilmiş. Üstü küllenmiş kalmış. Şimdi yapılan ise bu külün üflenmesi, temizlenmesi ve korun ortaya çıkarılması. Bu anlamda da Türkiye'nin kendi haberini güvenerek iletebileceği böyle bir ajansı canlandırmış olması, böyle bir ajansa sahip olması ülkemiz için bir kazanç."

-"Daha ileriye gitmesi hepimizin arzusu"-

AA'nın sadece Türkiye için bir kazanç olmadığına "bir anlamda Doğu'nun da sesi" olduğuna işaret eden Hülagü, "Ben öyle bakıyorum. Batı'nın nasıl kendi sesi varsa, bizim de bir ajansımızın olması, AA'nın Doğu'yu temsil etmesi, Doğu'nun sesi olması, nasıl Milli Mücadele Doğu'nun uyanışı ise aslında AA'da Doğu'nun sesidir, kulağıdır, gözüdür diye görmek gerekiyor" dedi.

Son dönemde AA'da ciddi bir yapılanmanın, değişimin ve gelişimin olduğunu gördüğünü ifade eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, ajansın bir taraftan muhabir yetiştirirken, bir taraftan muhabirleri değişik kıtalarda görevlendirdiğini, bir taraftan da her alandan değişik dillerde haber veren bir yapıyla öne çıktığını vurguladı.

AA'daki gelişimin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hülagü, "AA sadece Türkiye için değil, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Türk Dünyası'nın doğru haber alabilmesi için, daha doğrusu bizim haberimizi dünyaya doğru iletebilmesi için ihtiyaç duyulan bir haber kurumu. Daha ileriye gitmesi hepimizin arzusu" diye konuştu.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Hülagü.'Aa Sadece Türkiye İçin Değil, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın,... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement