Türk ve Norveç Halkının Başı Sağolsun - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Türk ve Norveç Halkının Başı Sağolsun

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Türk ve Norveç Halkının Başı Sağolsun

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey,Gaziantepli Gizem Doğan'ın cenazesine temsilci yollayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, geçtiğimiz günlerde Norveç'te Utoya Adası'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını yitiren Gaziantepli Gizem Doğan'ın cenazesine temsilci yollayacak. Başkan Güzelbey yaptığı açıklamada; "Norveç'in Utoya Adası'nda meydana gelen elim saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Gaziantepli bir Türk kızının bulunduğu haberini aldığımız ilk günden beri acılı aile ile temas halinde olduk. Baba Abdulkadir Doğan ile hemen hemen her gün telefonla görüşerek kendisine moral vermeye çalıştık. Gaziantepliler olarak dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir hemşerimizin yaşadığı en ufak sıkıntıda yanında olmak bizim için çok önemli.

Aile, cenazenin Gizem'e ait olduğunun Norveç yetkilileri tarafından kendilerine bildirilmesine rağmen hala Gizem'in hayatta olduğuna inandı. Bizler de aynı umudu kendileri ile paylaştık. Ancak umudumuz bugün Norveç yetkililerinin yaptıkları açıklama ile bulunan cesedin Gizem'e ait olduğunun kesinleşmesi ile derin bir acıya dönüştü" dedi.

Cenazeye Gaziantep'in Brüksel Temsilcisi Yaşar Tümbaş Katılacak

Güzelbey, "Baba Abdulkadir Doğan'ı telefonla arayarak kendilerine şahsım ve Gaziantep halkının taziyelerini ilettim. Gizem'in cenazesinin Gaziantep'e getirilmesi konusunda kendilerine her türlü yardımı sunmaya hazır olduğumuzu söyledim. Aile cenazeyi Oslo'da defnetmek istediklerini belirttiler. Görüşmede, bizden saldırının yaşandığı ilk gün teşhis edilen cenazenin Gizem'e ait olması durumunda kızlarının adının yaşatılması isteklerini mutlaka yerine getireceğimizi hatırlatarak, Gizem'in adını bir eğitim kurumuna vereceğimizi söyledim" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türk ve Norveç halklarına başsağlığı dileyerek, yalnızca kızımız Gizem'i değil saldırıda hayatını kaybeden 68 kişinin acısını yüreğimizde taşıyoruz. 01 Ağustos Pazartesi günü Norveç'in Trondheim kentinde Saat 14.00'de düzenlenecek cenaze töreninde Gaziantep'i ve bizleri temsil etmek üzere Gaziantep Belçika Temsilcisi Gazeteci Yazar Yaşar Tümbaş'ı görevlendirdik. Norveç halkının da, Türk halkı olarak dualarımızla yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler