Türk Yıldızları'dan Çorum Semalarında "Zafer" Uçuşu - Son Dakika
Güncel

Türk Yıldızları'dan Çorum Semalarında "Zafer" Uçuşu

Türk Yıldızları\'dan Çorum Semalarında "Zafer" Uçuşu

Türk Yıldızları Akrotimi, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 91'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çorum’da yaptığı gösteriler yaptı

24.08.2013 17:26  Güncelleme: 20:34

Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren Akrobasitimi Türk Yıldızları, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 91'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çorum'da gösteri uçuşu yaptı.

Çorum Valiliği ve Belediyesince organize edilen etkinliğin izlenebilmesi için Kültür Park'ta seyir alanı oluşturuldu. Vali Sabri Başköy, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ile binlerce vatandaşın izlediği etkinlik, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı.

Konserde sevilen şarkılarını seslendiren Işılak, Mısır'daki katliam ve Suriye'deki kimyasal gaz saldırısını kınadığını söyledi. Konserin sonunda Işılak'a çiçek veren Başkan Külcü'nün, Işılak'la beraber Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işareti yaparak katılımcıları selamlaması, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

-Türk yıldızları nefes kesti

Etkinliğin son bölümünde Akrobasitimi Türk Yıldızları sahne aldı. Dokuz NF-5 Süpersonic savaş uçağıyla havalanan Türk Yıldızları'nın en tehlikeli hareketleri bile büyük bir ustalıkla icra etmesi izleyicileri etkiledi.

Yaklaşık yarım saat süren gösteride uçakların sergilediği akrobatik hareketler beğeniyle izlendi. Uçakların ters dönerek yaptıkları alçak uçuş uzun süre alkışlandı.

Gösteri sırasında aksi istikametlerden gelen iki uçağın, kafa kafaya çarpışmalarına ramak kala altlı üstlü yollarına devam etmesini izleyiciler çığlık ve alkışlarla karşıladı.

Ekipteki uçaklardan ikisinin bir süre altı-üstlü ve sırtüstü uçmaları da aynı şekilde vatandaşlar tarafından ilgi ve heyecanla izlendi.

Uçakların gösterisini izlemek isteyen bazı sürücüler de Gazi Caddesinde araçlarıyla uzun kuyruklar oluştururken bazı vatandaşlar gösteriyi ev ve iş yerlerinin balkonlarından ve pencerelerinden takip etti.

Bu arada Türk Yıldızlarının gösterisinden önce gerçekleştirileceği duyurulan Türk Hava Kurumu'nun motorlu paraşüt gösterileri, havanın rüzgarlı olmasını nedeniyle iptal edildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Yıldızları'dan Çorum Semalarında 'Zafer' Uçuşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement