Türkiye Barolar Birliği, Depremde Yıkılan Binalardan Delil Toplanırken Enkazı Radarı Programının Kullanılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Barolar Birliği, Depremde Yıkılan Binalardan Delil Toplanırken Enkazı Radarı Programının Kullanılmasını İstedi

Türkiye Barolar Birliği, Depremde Yıkılan Binalardan Delil Toplanırken Enkazı Radarı Programının Kullanılmasını İstedi

Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem bölgesinde yıkılan binalardan delil toplanırken, geliştirdikleri ‘Enkaz Radarı’ programının kullanılmasını istedi. Konuya ilişkin TBB’den yapılan açıklamada, “Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz” denildi.

17.02.2023 14:05  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem bölgesinde yıkılan binalardan delil toplanırken, geliştirdikleri 'Enkaz Radarı' programının kullanılmasını istedi. Konuya ilişkin TBB'den yapılan açıklamada, "Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz" denildi.

TBB, deprem bölgesinde yıkılan binalardan delil toplama işlemleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Enkazların yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılması, delillerin toplanmasını imkansız hale getirir.

Tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmaması delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlıdır.

"İHMALLERİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaşanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz.

Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz.

"ENKAZLARI KAYIT ALTINA ALARAK, ADALETİN YERİNİ BULMASINA HEP BİRLİKTE YARDIMCI OLABİLİRİZ"

Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz! Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Barolar Birliği, Depremde Yıkılan Binalardan Delil Toplanırken Enkazı Radarı Programının Kullanılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement