Türkiye'den Pakistan'a Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Pakistan'a Yardım Eli

Türkiye\'den Pakistan\'a Yardım Eli

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Pakistan'ın Belucistan eyaletinde meydana gelen depremde zarar görenlere gıda ve battaniye yardımı yaptı.

31.10.2013 14:58  Güncelleme: 15:00

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde eylül ayında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle mağdur olanlara Türkiye'den yardım eli uzandı.

Merkez üssü eyaletin Avaran ilçesi olan depremden en fazla zarar gören yerlerden biri, ilçeye 1 saat uzaklıkta bulunan Mongoli köyü oldu. Evlerin tamamının yıkıldığı köye, Ulusalararası Mavi Hilal Vakfı tarafından, gıda ve battaniye yardımı yapıldı.

Depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği 160 haneli köye, 4,5 ton un, 1,5 ton şeker, 1,5 ton pirinç, 1,5 ton kuru gıda, 1 ton baharat ve tuz, 1 ton sıvı yağ olmak üzere 11 ton gıda ile 1200 battaniye gönderildi.

Avaran ilçe merkezinden, bölgedeki Belucistan Kurtulş Orduusu'nun (BLA) saldırıları nedeniyle ancak asker eşliğinde ulaşılabilen köye gönderilen yardımlar, köy halkını sevindirdi. Türkiye'den, binlerce kilometre öteden uzanan yardım eline minnettar olduklarını belirten köylüler, evlerini yeniden yapabilmek için hiçbir imkanlarının bulunmadığını söyledi.

Depremzede köylüler daha sonra dağıtılan yardımları, motosikletler ve elarabalarıyla evlerine taşıdı.

Pakistan, Çin'den gelen 2 uçak dolusu yardım haricinde uluslararası yardım kabul etmemişti.

"Kurtuluş Savaşı'ndaki yardımı asla unutmayacağız"

Uluslarası Mavi Hilal Vakfı Başkan Yardımcısı Muzaffer Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan halkının büyük şair Muhammed İkbal önderliğinde Türkiye'ye yaptıkları yardımı hiçbir zaman unutmadıklarını ve untumayacaklarını söyledi.

Bu yardımlarla her iki ülke halkının ahde vefasını gösterdiğini belirten Baca, "Depremin ardıdan Pakistan'a nasıl yardım ulaştırabileceğimizin planını yaptık ancak uluslarası yardımının kabul edilmediğini öğrendik. Daha sonra TRT Türk Dünya Gündemi programında Mongoli köyünün içler acısı halini gördük. Bunun üzerine kanalın Pakistan Temsilcisi Levent Öztürk ile temasa geçip yardımların köye ulaşmasını sağladık" diye konuştu.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Merkezi'nin 30 Ekim tarihli raporuna göre, Belucistan eyaletinde geçtiğimiz eylül ayındaki depremde 386 kişi hayatını kaybetti, 816 kişi de yaralandı. Deprem, sarp arazi ve seyrek nüfusa sahip Belucistan eyaletinin Avaran bölgesinde meydana gelmişti. - Pakistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Pakistan'a Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement