Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) İzmir Şubesi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) İzmir Şubesi Açıklaması

Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) İzmir Şubesi Açıklaması

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, İzmir’in Çiğli ilçesinde üç gazetecinin görevlerinin engellenmeye çalışılması ve fotoğraf makinesinin yerlere atılmasının ‘’fiili bir saldırı olduğunu’’ bunu yapan kişilerin tespit edilerek adalet önüne çıkartılmasını beklediklerini bildirdi.

28.02.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, İzmir'in Çiğli ilçesinde üç gazetecinin görevlerinin engellenmeye çalışılması ve fotoğraf makinesinin yerlere atılmasının "fiili bir saldırı olduğunu" bunu yapan kişilerin tespit edilerek adalet önüne çıkartılmasını beklediklerini bildirdi.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Çiğli'de toplanmayan çöpler yüzünden basın açıklaması yapmak isteyen AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz'ı takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ceren Atmaca, Kameraman Ali Gözeten ile Ege Postası'ndan Onur Çakır'ın görevlerini yaptığı sırada, bir grubun "fiili saldırısına uğradıkları" ve fotoğraf makinesinin yerlere atıldığını öğrendiklerini belirtti.

"SALDIRILAR SON BULSUN"

Gazetecilerin olay sonrası Çiğli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulunduklarını ifade eden Hüner, şunları kaydetti: "Gazetecilere yapılan fiili saldırıların son bulmasını talep ediyoruz. Gazeteci, halkın gerçekleri öğrenmesi adına görev yapan kişilerdir. Görevleri başında gazetecilerin fiili saldırıya uğramalarını şiddetle kınıyor ve bunu yapan kişilerin biran önce bulunup adalet önüne çıkartılmasını bekliyoruz. Gazetecilere yapılan her saldırı, demokrasiye, özgürlüğü ve halkın haber alma hakkında yapılan saldırıdır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) İzmir Şubesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement