Türkiye?nin İlk Kadın Milletvekillerinden Satı Kadın Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye?nin İlk Kadın Milletvekillerinden Satı Kadın Mezarı Başında Anıldı

Türkiye?nin İlk Kadın Milletvekillerinden Satı Kadın Mezarı Başında Anıldı

Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın mezarı başında anıldı 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81'inci yıl dönümü Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Türkiye'nin ilk 17 kadın milletvekilinden birisi olan Satı Kadın mezarı başında anıldı.

05.12.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın mezarı başında anıldı

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81'inci yıl dönümü Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Türkiye'nin ilk 17 kadın milletvekilinden birisi olan Satı Kadın mezarı başında anıldı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünde, ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın'ın (Satı Çırpan), Kazan İlçesi'ndeki mezarını ziyaret eden Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan, CHP İlçe Başkanı Mahmut Ayhan, Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Akdere, Kahraman Türk Kadınları ve Gaziler Derneği Başkanı Özcan Altunel, Satı Kadın'ın kızı Bediha Emre ve aile yakınları çiçek bırakıp dua ettiler.

Satı Kadın'ın mezarını ziyaret eden Kaymakam Duru ve beraberindekiler daha sonra Ulus semtindeki TBMM Müzesini gezmek için Ankara'ya gitti.

Annesi Satı Çırpan'la son kez çocuk yaşlarındayken meclise gelen kızı Bediha Emre yıllar sonra müzeyi gezerken duygulu anlar yaşadı. Annesi Satı Kadın'dan hatıralara göz atan Bediha Emre, Satı Kadın'ın meclise giderken taktığı şapkasını görünce duygulandı. Bediha Emre son olarak annesinin yemin ettiği kürsüye de çıkmak istedi ancak salon tadilatta olduğu için annesinin oturduğu sandalyelerden birine oturarak, hatıralarını yaşamaya çalıştı. Kazan Belediyesi yetkilileri de müzeye gelen ziyaretçilere 'Türk Kadını ve Satı Kadınö ismiyle bastırmış olduğu kitaptan dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?nin İlk Kadın Milletvekillerinden Satı Kadın Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement