Türkiye-Polonya İlişkilerine Beylikdüzü Belediyesi'nden Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Polonya İlişkilerine Beylikdüzü Belediyesi'nden Tam Destek

Türkiye-Polonya İlişkilerine Beylikdüzü Belediyesi\'nden Tam Destek

Beylikdüzü Belediyesi, 2014 yılında kutlanacak Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600'üncü yıl dönümü etkinliklerine hazırlanıyor.
1414 yılında başlayan ve asırlardır süren kesintisiz ilişkileriyle dünyaya örnek olan Polonya...

19.11.2013 11:14

Beylikdüzü Belediyesi, 2014 yılında kutlanacak Polonya- Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600'üncü yıl dönümü etkinliklerine hazırlanıyor.

1414 yılında başlayan ve asırlardır süren kesintisiz ilişkileriyle dünyaya örnek olan Polonya ve Türkiye, bu birlikteliğin 600'üncü yıl dönümünü; siyasi, kültürel ve diplomatik alanlarda düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak. Bu kapsamda iki ülke ilişkilerindeki 'Temas Alanları' ile ilgili 'Uluslararası Konferans', 06-07 Haziran 2014 tarihinde Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek. Özel bir logonun da kullanılacağı etkinlikler kapsamında, iki ülke arasındaki iyi siyasi ve ekonomik ilişkiler ile kültürlerin etkileşiminin yanı sıra, sürekli diyalog, karşılıklı saygı ve anlayış, Polonya ile Osmanlı İmparatorluğunun zor koşullarda bile aralarındaki tarihsel ilişkileri devam ettirme becerileri de ele alınacak.

İLİŞKİLERE YEREL KATKI

Polonya ile Türkiye arasındaki 600'ıncı yıl etkinliklerine Beylikdüzü Belediyesi de tam destek veriyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin yerel anlamda da desteklenmesi fikrinden hareketle, Türkiye-Polonya Belediyeler Birliği Konseyi'nin daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, çok önemli temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Polonya ziyaretini kapsayan görüşmeler çerçevesinde mevcut ilişkilerin değerlendirildiğini ve ayrıca bundan sonra yapılması planlanan ortak projeler üzerinde durulduğunu söyleyen Başkan Uzun, "Temaslarımız kapsamında Polonya'nın Kaliş şehri ile "Kardeş Şehir" protokolü imzaladık. Bu protokolün imzalanmasındaki katkılarından dolayı Polonya-Türkiye İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin'e ve Polonyalı mevkiidaşlarımıza, gösterdikleri misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye- Polonya Belediyeler Birliği Konseyi Eş Başkanı olarak 600'üncü yıl etkinliklerinde Beylikdüzü Belediyesi'nin üzerine düşeni yapacağını belirten Başkan Uzun, "Bizler yerel yöneticiler olarak, bu iki Avrupa ülkesinin her alanda ilişkilerini daha üst düzeye taşımasını istiyoruz. Bu kapsamda gelecek yıl yapılacak kutlamalara Beylikdüzü Belediyesi olarak katkı sağlayacağız. İki ülkenin yerel yöneticileri olarak ortak projeler gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

"AY YILDIZLI MEZAR TAŞLARINI GÖRÜNCE FARKLI BİR DUYGU YAŞADIK"

Polonya'da Zombki Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Volomin Belediye Başkanı'yla da görüştüklerini söyleyen Başkan Yusuf Uzun, resmi temasların yanında Varşova İslam Kültür Merkezi ile Tatar Müslüman Türkleri Mezarlığını da ziyaret ettiklerini belirterek, "ATİK Başkanı Aziz Şahin ve gazeteci-yazar dostumuz Mehmet Koçak ile gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, kabristanlardaki dini ibareleri ve ay yıldızlı mezar taşlarını görünce farklı bir duygu yaşadık. Müslüman Tatar Türkleri Şehitliğinde dua ettik. İşte bunlar bile iki ülke ilişkilerinin boyutlarını ifade etmesi bakımından çok önemli" şeklinde konuştu.

Varşova'da Polonya'nın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinliklerini de izleyen Başkan Uzun, Varşova Belediye Başkanının onuruna verdiği yemek sonrası yurda döndü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye-Polonya İlişkilerine Beylikdüzü Belediyesi'nden Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement