GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz: "İki ülkenin barış yolunu seçmesi hem bizleri hem de halkımızı mutlu etti"
Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Suriye sınırında yaşanan talihsiz olayın ardından başlayan gerginliğin son bulmasının iş alemini sevindirdiğini belirtti. İki ülke yöneticilerinin ziyaretlerinin gelecek günlerde önemli işbirliklerine vesile olacağını ifade eden Çıkmaz, bu gelişmeler turizm başta olmak üzere, inşaat, enerji, gıda ve altyapı sektörlerini hareketlendireceğini vurguladı.
Türkiye ve Rusya'nın önemli iki partner olduğuna dikkati çeken Çıkmaz, şöyle devam etti:
"Türkiye, Rusya için Rusya'da Türkiye için önemli bir ülkedir. Rusya'da Türk yatırımı olduğu gibi Türkiye'de de önemli Rus yatırımları mevcuttur. Yaz aylarında sahil bölgelerine tatil için gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu da Rus'tur. Türkiye de doğalgazın büyük bir kısmını Rusya'dan ithal ediyor. Türkiye ve Rusya birbirini tamamlayan iki önemli ülkedir, bu iki ülkenin barış yolunu seçmesi hem bizleri hem de halkımızı mutlu etti."
Türkiye-Rusya ilişkilerinin turizm sezonunun sonlarına doğru iyileşmeye başladığını hatırlatan Çıkmaz, bu sene turizmde istenilenin alınamadığını ancak bundan sonraki dönemde geçen yıllardan daha iyi noktalara ulaşılacağına inandığını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Türkiye-Rusya ilişkilerindeki bahar havası iş dünyasını olumlu etkiledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?