TÜRKMEN BAKAN MARUF YARDIM MALZEMELERİYLE TÜRKİYE'YE GELDİ - Son Dakika
Güncel

TÜRKMEN BAKAN MARUF YARDIM MALZEMELERİYLE TÜRKİYE'YE GELDİ

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, yardım malzemeleriyle birlikte Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.

27.02.2023 18:39  Güncelleme: 10:58

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, yardım malzemeleriyle birlikte Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım aracı ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Gümrükte gerçekleşen ziyaretin ardından Silopi Kapalı Spor Salonu'na geçen Bakan Maruf ve beraberindekileri, Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Öner Akdan karşıladı. Yardım kamyonetinin Kızılay görevlilerine teslim edilmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Aydın Maruf, 'İnşallah bu acı günlerde geçer. Geçmişte de Türkiye'de birçok felaketler olmuştu. Türkiye hepsini atlattı. Bunları da aşar. Türkiye Cumhuriyeti önemli bir ülkedir, güçlü bir ülkedir. Şuanda birlikte olma zamanıdır. Dayanışma içerisinde çalışmak zamanıdır. Birlikte hareket etmek önemlidir. Bu bir yardım değil, destektir. Biz her zaman Iraklı Türkmenler olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yanındayız. Kerkük başta olmak üzere Irak Türkmenleri adına Türkmeneli bölgesinden 6 Şubat'tan sonra deprem gününden itibaren, Iraklı Türkmenler bir seferberlik ilan edildi. Bugüne kadar bu destek kampanyası devam etti. Bundan sonrada bu destek devam edecek' dedi.(DHA)

TÜRKMEN BAKAN MARUF YARDIM MALZEMELERİYLE TÜRKİYE\'YE GELDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜRKMEN BAKAN MARUF YARDIM MALZEMELERİYLE TÜRKİYE'YE GELDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement