Türkonfed Heyetinden Reyhanlı'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türkonfed Heyetinden Reyhanlı'ya Ziyaret

Türkonfed Heyetinden Reyhanlı\'ya Ziyaret

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça başkanlığındaki heyet, Hatay'ın Reyhanlı ilçesini ziyaret etti.

31.05.2013 14:21

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça başkanlığındaki heyet, Hatay'ın Reyhanlı ilçesini ziyaret etti.

Süleyman Onatça başkanlığındaki TÜRKONFED heyeti, Reyhanlı'ya ziyaret gerçekleştirdi. Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) ile birlikte Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi makamlarında ziyaret eden TÜRKONFED heyeti, Reyhanlı halkı ile buluşarak son iki yıldır yaşadıkları sorunları dinledi.

Ziyarette konuşan Onatça, Reyhanlı saldırısında devletin her kurumuyla vatandaşın yanında olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Reyhanlı saldırısında yitirdiğimiz canları geri getirmek maalesef mümkün değil. Ancak el ele vererek diğer kayıplarımızı telafi edebiliriz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hatay ve Reyhanlı halkı provokasyonlara prim vermeyerek, adeta bir hoşgörü dersi verdi" dedi.

Suriye'de yaklaşık iki yıldan bu yana yaşanan olayların, başta Hatay olmak üzere bölge kentlerinin ekonomisini sarstığını kaydeden Onatça, dış ticarette yaşanan kayıpların yanı sıra, bölgede lojistikten sağlık turizmine birçok sektörde kriz yaşandığını söyledi. Onatça, önlem alınmazsa sınır kentlerinde yaşanan krizin Türkiye'yi de etkileyebileceğini belirtti. Suriye olaylarından dolayı sıkıntı yaşayan işletmelerin vergi ve SGK gibi borçlarının yeniden yapılandırılması talebinde bulunan Onatça, "Böyle bir dönemde Sosyal Destek Programı ve kalkınma ajansları destekleriyle bölgeye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyoruz. KOBİ'ler başta olmak üzere girişimcilerin bu bölgedeki projelerine destek miktarı arttırılmalı" diye konuştu.

Onatça, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın da gelişen şartlara göre yeniden yapılandırılmaya ihtiyacı olduğunu, bunun da kapıyı işleten TOBB ve devlet işbirliğiyle sağlanabileceğini ifade ederek, "Bu yöndeki çabalara hız verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca Suriye ve bu ülke üzerinden gerçekleştirilen ihracat taşımacılığına yönelik Ro-Ro seferlerinin arttırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Finans kuruluşlarından 'Suriye yaklaşımı' beklediklerini dile getiren Onatça, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2 yıl önce bölgeden gelen turistlere yönelik otel yatırımı yapan, gelişen ihracat karşısında TIR filosunu yenileyen girişimcilerimiz bugün zor durumda. Hiçbir sorunun çözümsüz olmadığına inanıyoruz. Kötü günde bankalarımızdan bölge firmalarına yönelik pozitif yaklaşım bekliyoruz. Verilmiş kredilere faiz affı ve yeniden yapılandırma gerçekleştirilebilir. Düşük faiz ve uzun vadelerle, sıkıntıdaki firmalarımıza can suyu verilebilir. Bugün Türkiye'nin bir bölgesinde ciddi sıkıntı var. Bu sıkıntının giderilmesinde bankalara önemli görev düşüyor." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkonfed Heyetinden Reyhanlı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement