Tusaş Airbus A320 Uçakları İçin 19 Numaralı Gövde Panelini Üretecek - Son Dakika
Güncel

Tusaş Airbus A320 Uçakları İçin 19 Numaralı Gövde Panelini Üretecek

Tusaş Airbus A320 Uçakları İçin 19 Numaralı Gövde Panelini Üretecek

Tusaş, Airbus A320 uçaklarının 19 numaralı gövde panelini üretmek üzere, Airbus ile bir sözleşme imzaladı.

29.04.2015 17:43

Tusaş, Airbus A320 uçaklarının 19 numaralı gövde panelini üretmek üzere, Airbus ile bir sözleşme imzaladı.

Airbus ve TUSAŞ arasındaki işbirliği yaklaşık 20 sene önce A320 Ailesi uçaklarının 18 numaralı gövde panellerinin üretimi ile başladı ve 2014 yılından itibaren TUSAŞ, bu panelleri üreten tek tedarikçi oldu.

Airbus'ın çift kaynaktan tedarik stratejisi ve şirketin büyümesini desteklemek amacı ile bugün imzalanan yeni anlaşma ile TUSAŞ Airbus A320 Ailesi uçaklarının bir başka gövde paneli olan 19 numaralı gövde panelini üretme sorumluluğunu aldı.

18 ve 19 numaralı gövde panelleri Airbus A320 Ailesi uçaklarının gövdelerinde önemli bir yüzeyi kaplıyor. Bu önemli parçaların imalatı ile TUSAŞ, Airbus'ın çok satan uçak ailesinin artan üretiminde de daha fazla sorumluluk üstlenmiş oluyor.

İki şirketin ortak açıklamasında, "Bugün ayrıca, iki sene önce imzalanan anlaşmayı takiben üretilen ilk A330 kuyruk dümeninin (Rudder) teslimi ile Airbus ve TUSAŞ arasında bir başka dönüm noktasına da sahne oluyor. A330 uçağının kritik kontrol yüzeylerinden bir tanesi olan bu parça karbon fiber malzemeden üretiliyor. İlk teslimatın başlaması ile TUSAŞ, A330'lar üretildiği sürece bu önemli parçanın tek tedarikçisi olmaya devam edecek" denildi.

Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter, "TUSAŞ'ın kaliteli işçiliği, rekabetçi fiyatları ve zamanında teslimat performansı ve modern uçak ailelerimizle Türkiye pazarındaki varlığımızı ve var olan işbirliğimizi artırmanın yolunu açtı. Airbus ve TUSAŞ'ın genel işbirliğine bakacak olursak TUSAŞ'ın A400M ve A350 XWB programlarındaki performanslarının da göz ardı etmemeliyiz. İki program da şu anda seri üretim artışı fazında ve teslimatlarda takvimlendiği gibi gerçekleşiyor" dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da, "Tüm bu aktiviteler Airbus TUSAŞ ilişkisinin yalnızca müşteri tedarikçi ilişkisinden ibaret olmadığını hatta daha da büyüme potansiyeli olan stratejik bir ortaklıktır" dedi.

Dünya çapında seyahat ve iş talepleri büyümeye devam ettikçe Airbus da bu talepleri karşılayacak üstün performanslı uçaklar üretmeye devam edecek. TUSAŞ'ta Airbus'a daha büyük ve zor parçalar üretmek için sürekli olarak metotlarını, prosedürlerini ve mühendislik yeteneklerini geliştirerek ve havacılık endüstrisinde kullanılan yapısal parçaları üreten yerli sanayii firmalarına yatırım yaparak Türkiye'de kuvvetli bir tedarik zinciri oluşturuyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tusaş Airbus A320 Uçakları İçin 19 Numaralı Gövde Panelini Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement