Tutuklu Çocuklara Moral Gecesi - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Çocuklara Moral Gecesi

Tutuklu Çocuklara Moral Gecesi

Suça Bulaşmış Tutuklu Çocukların Bulunduğu Elazığ Çocuk Eğitimevi'nde Kalan Çocukların Moral ve Motivasyonunu Yükseltmek İçin Müzik ve Eğlence Programı Düzenlendi.

19.02.2011 14:12

DOĞU ve Güneydoğu'da suça bulaşmış tutuklu çocukların bulunduğu Elazığ Çocuk Eğitimevi'nde kalan çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmek için müzik ve eğlence programı düzenlendi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı?nın organize ettiği geceye Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Koç ile davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Elazığ Çocuk Eğitimevi Müdürü Mehmet Şen, bir şekilde kanunla itilafa düşmüş çocukları dışlamadan, aşağılamadan, yalnız olmadıklarını göstip, rehabilite ederek yeniden topluma kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Şen, şöyle dedi:

"Eğitim çocuğu sevmekle başlar sözünü kendimize ilke edinmiş ve yaptığımız her şeyde çocuğun yüksek yararını gözeterek onları topluma en iyi şekilde hazırlayarak tahliyesi yaklaşan çocuklarımızı nitelikli ve vasıflı elaman olarak ailelerine ve topluma döndürmeye çalışmaktayız. Tüm çalışmalarımızda fiziksel ve zihinsel gücü en iyi şekilde kullanarak kurumun performansını artırmaya takım ruhuyla hareket eden karşılıklı, güvene dayalı zamanı ve kaynakları doğru yöneten inisiyatifi kullanan sürekli öğrenen bir yönetim anlayışını egemen kılmak temel felsefemizdir. Kurumdaki çocukları birer suçlu değil, eğitime ihtiyacı olan birer misafir olarak görmekteyiz. Çocukların sağlıklı ve daha üretken, kanunla itilafa düşmeden, toplumla barışık bir şekilde yaşayabilen, milletini ve devletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı ve iyi yetişmiş bireyler olarak hayata hazırlanmaları temel hedefimizdir"

Gecede eğitimevinde kalan çocukların kurduğu tiyatro ekibi, skeç ve parodiler oynarken, folklor ekibi halk oyunları gösterileri yaptı.

Daha sonra geceye katkıda bulunanlara plaketler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Çocuklara Moral Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement