Tutuklu Yarbay: Terfi Edemedim - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Yarbay: Terfi Edemedim

Tutuklu Yarbay: Terfi Edemedim

İzmir'deki, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında sanıkların savunmalarının alınmasına 20'nci günde de devam edildi.

16.05.2013 17:56

İzmir'deki, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında sanıkların savunmalarının alınmasına 20'nci günde de devam edildi.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak' ve 'Gizli kalması gereken bilgileri temin etmek' suçlamalarıyla 2 ile 6 yıl hapsi istenen tutuklu sanıklardan Yarbay Hüseyin Cengiz, Albaylığa terfisine 2.5 ay kala tutuklandığını ve 11 aydır cezaevinde olduğunu söyledi. Hakkındaki iddiaların tamamını reddeden Cengiz, kendisine kadın, para ve mevki teklif edilmediğini savunarak tahliyesini ve beraatini talep etti.

'MAĞDURDUM SANIK OLDUM'

Hakkında 4- 11 yıl arasında hapis cezası istenen Kurmay Albay İdris Acartürk ise, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili somut delil bulunmadığını söyledi. Acartürk, örgütün ve yapılan fişlemelerin mağduru olduğunu, ancak sanık olarak yargılandığını belirtti. Suçsuz olduğunu dile getirerek tahliyesini ve beraatini istedi.

GÜNCELLİĞİNİ YİTİRDİ

2 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan astsubay İhsan Kürşat Toksoy da, temin ettiğini iddia edilen belgelerin 2010 yılında güncelliğini yitirdiğini, uçak fotoğraflarının internette rahatlıkla bulunabileceğini söyledi. Toksoy, örgütün koordinatörlerinden olduğu iddia edilen sanık Narin Korkmaz'ın arkadaşının arkadaşı olduğunu, ancak hiçbir zaman biraraya gelmediğini, sözde örgüt üyesi ve yöneticilerini tanımadığını belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Tutuklu sanıklardan Albay Hasan Kızılaslan da, 'Pandora' adlı veri tabanında, kendisine ait video kaydı bulunduğu şeklinde notlar ve fişlemeler bulunduğunu, bunun gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Pandora'da ablasıyla ilgili de fişlemeler bulunduğunu ifade eden Kızılaslan, suçlamaların tamamını reddederek tahliyesine ve beraatine karar verilmesini istedi.

BELGELER BANA AİT DEĞİL

Tutuklu sanıklardan Başçavuş İlter Halaç da, 'Pandora' veri tabanına, T-37 ve T-38 tipi uçakların hangi yollarla düşeceğinin anlatıldığı belgelerin kendi adıyla kaydedildiğini, ancak bu belgelerle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bu tip uçakların bakım ve arızalarıyla ilgili birimde hiç çalışmadığını anlatan sanık Halaç, uzmanlık alanın CASA tipi uçaklar olduğunu söyledi. Söz konusu belgelerin kendisine ait olmadığını ve belge temin etmediğini kaydeden Halaç, suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Kurmay Albay İrfan Bulut da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşmaya, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için önümüzdeki pazartesi günü devam edilecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Yarbay: Terfi Edemedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement