Ukrayna'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor

Batı yanlısı iktidarın başa gelmesinin ardından milliyetçiliğin ve Rusya karşıtlığının arttığı Ukrayna'da, Dostoyevski, Tolstoy gibi büyük Rus yazarların eserlerinin okul müfredatlarından çıkarılması gündemde.

27.03.2017 23:41  Güncelleme: 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okullarının müfredatlarıyla ilgili hazırladığı düzenlemede, Ukrayna Tarihi dersinin yanı sıra, Dünya Edebiyatı dersinin programında da değişikliğe gidiliyor. Düzenlemede, dünya edebiyatının en önemli isimlerinden, Dostoyevski, Tolstoy gibi büyük Rus yazarların eserlerinin müfredattan çıkarılması teklif ediliyor. Çehov, Gogol, Bulgakov gibi Rus yazarların eserlerinin ise öğrencilere okutulmaya devam edilmesi öngörülüyor.

Ukrayna'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor
UKRAYNACA KONUŞMAYANA CEZA ÖNERİSİ

Halkın önemli bir kesiminin ana dilinin Rusça olduğu Ukrayna'da kısa süre önce hazırlanan yasa tasarısında, Ukraynacanın "hakim milletin dili" olarak kabul edilmesi ve resmi dilin kullanımını ihlal edenlerin adli cezaya çarptırılabilmesi öngörülüyor.

Ukrayna'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor
RUS ŞARKICININ UKRAYNA'YA GİRİŞİ YASAKLANMIŞTI

Ukrayna, Rusya ile yaşanan siyasi gerilimden dolayı Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamıştı. Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasyl Hrycak, Kırım ziyaretinde, Eurovsion şarkı yarışmasında Rusya'yı temsil edecek sanatçının, ülkeye giriş yapamayacağını açıklamıştı.

Ukrayna\'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Tolstoy ve Dostoyevski Okul Müfredatlarından Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement