Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar, son 24 saatte 50 kez ateşkes ihlali yaptı Rusya, Luhansk ve Donetsk'e bin 400 ton insani yardım gönderdi.

09.01.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların son 24 saatte ateşkesi 50 kez ihlali ettiği bildirildi.

Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ayrılıkçıların birkaç aydan bu yana ilk kez 220 milimetre kalibrelik Hurricane çok namlulu roketatar sistemi kullandığı belirtildi.

Ayrılıkçıların Veseloe, Tonenkoe, Opitnoe, Marinka, Avdeevka, Gnutovo, Novotoşkovski, Krasnogorovka, Peski, Nikişino, Redkodub, Kryakovo ve Donetsk'te saldırılar düzenlendiğine işaret edilen açıklamada saldırılar sonucu çok sayıda binanın hasar gördüğü ifade edildi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

İnsani yardım, Donetsk ve Luhansk'a ulaştı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ayrılıkçıların kontrolü altındaki Luhansk ve Donetsk'e bin 400 ton insani yardım gönderdi.

Rusya'dan 120'den fazla kamyonla gönderilen insani yardım, gıda ürünleri, inşaat malzemesi, tıbbi ekipman ve çocuklar için oyuncaklardan oluşuyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelere daha önce de 10 kez insani yardım göndermişti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • atakan: insanlıkla alakası olmayanların insani yardımı 2 0 Yanıtla

Advertisement