Ukraynalı Kadın, Afyonkarahisar'da Müslüman Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukraynalı Kadın, Afyonkarahisar'da Müslüman Oldu

11.12.2013 16:15  Güncelleme: 10:11

Ukrayna'da 2008'de tanıştığı inşaat ustasının evlenme teklifini kabul eden kadın, Afyonkarahisar'a gelerek Müslüman oldu.

Evlilik hazırlığı yaptığı inşaat ustası Mustafa Duman ile Afyonkarahisar Müftülüğüne giden Ukraynalı Tatiana Belkovska (51) için ihtida töreni yapıldı.

Törende, Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olan Belkovska'ya, İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından Kur'an-ı Kerim ve ihtida belgesi verildi.

Duman, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılında çalışmak amacıyla gittiği Ukrayna'da, Belkovska ile tanışıp arkadaş olduğunu bildirdi.

Ukrayna'da bir süre çalıştıktan sonra Afyonkarahisar'a döndüğünü dile getiren Duman, şöyle konuştu:

"Eşim yaklaşık 14 ay önce vefat etti. Ukrayna'dan arkadaşım olan Tatiana'yı telefonla arayarak evlenme teklifinde bulundum ve bunun için Müslüman olması gerektiğini söyledim. Biraz düşündükten sonra 'Sen ne dersen ben her şeye hazırım' dedi. 3 gün önce uçakla Antalya'ya geldi. Daha sonra onu Afyonkarahisar'a getirdim. Şimdi de Müslüman oldu. Çok mutluyum. En kısa zamanda dini ve resmi nikahımızı kıydıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynalı Kadın, Afyonkarahisar'da Müslüman Oldu - Son Dakika


Advertisement