Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, nerede ve hangi gerekçeyl yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyasına bakılmaksızın insanlığa karşı gerçekleştirilen zulümlerin Müslüman Türk vicdanı tarafından kabul edilebilir olmadığını bildirdi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, nerede ve hangi gerekçeyl yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyasına bakılmaksızın insanlığa karşı gerçekleştirilen zulümlerin Müslüman Türk vicdanı tarafından kabul edilebilir olmadığını bildirdi.
-MISIR'DAKİ KATLİAMA KINAMA-
Kılavuz, Mısır'da gerçekleşen katliama ilişkin açıklamasında Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafya üzerinde oynanan küresel oyunların da bu bağlamda gün geçtikçe derinleşmekte olduğunu, bölgenin çözümsüz bir kaos ortamına itildiğini belirtti. Doğu Türkistan boynu bükük bir Ramazan'ı daha geride bırakmışken, Irak'ta soydaşlara, Türkmenler'e, yönelik saldırılara her gün bir yenisi eklenirken, Mısır'da da demokrasi adına son derece üzücü gelişmeler yaşandığını kaydeden Kılavuz, "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyasına bakılmaksızın insanlığa karşı gerçekleştirilen zulümler Müslüman Türk vicdanı tarafından kabul edilebilir değildir. Darbeyle yönetime gelenler gözlerini karartarak Müslüman kanını dökmekten en ufak bir hicap duymadan şiddet uygulamaya devam etmektedir. Hemen her gün can kayıplarının yaşandığı, askerinin kendi insanlarına katliam olarak nitelendirilebilecek şekilde saldırılar yaptığı ülkeye huzur ve refah uzun süredir uğramamıştır" dedi.
-"İKTİDAR ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRMEKTEN BAŞKA BİR GİRİŞİMDE BULUNMUYOR"-
Olcay Kılavuz, Irak'taki Türkmen varlığından duyulan rahatsızlığın ve Türk'e duyulan düşmanlığın soydaşların sürekli baskı altında hayatlarını sürdürmelerine neden olduğunu kaydetti. İktidarı elinde bulunduranların "üzüntülerini dile getirmekten başka" bir girişimde bulunmadıklarını, gözleri kulakları Türkiye'de olan soydaşlara destek için gerekli adımları atmadıklarını savunan Olcay Kılavuz, "AKP hükümeti ne göze yakın olan Kerkük'e ne de gözden uzak olan Doğu Türkistan'a yakın olmuştur. AKP hükümeti peşmerge çetelerinin elebaşı Barzani'nin Türkmenlere yönelik katliam planlarını, Katil Çin'in Doğu Türkistan'da Türk varlığına düşman bir zihniyetle soykırım derecesine varacak saldırılarını görmezden gelerek hiçbir şey olmamış gibi bu kişiler veya devletlerin temsilcileriyle dostane bir havada görüşmekte, adeta söz konusu Türklük savunulması gereken Türk'ün hakkı olduğunda üç maymunu oynamaktadır" dedi.
-"HİÇBİR DÜNYEVİ HIRS VE İSTEK, İNSAN YAŞAMINDA DEĞERLİ DEĞİL"-
Olcay Kılavuz, hiç bir dünyevi hırs ve isteğin insan yaşamından daha değerli olmadığını belirtirken açıklamasına, "İnsan haklarının adeta yok sayıldığı günlerde Türk ve İslam dünyasına tekraren başsağlığı diler, bölgemizde yaşanan şiddet olaylarının takipçisi olduğumuzu belirterek, yaşanan bu elim hadiselerin bir an önce son bulmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz" diyerek son verdi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Ülkü Ocakları'ndan Mısır'daki Katliama Kınama: Müslüman Türk Vicdanı Kabul Edemez - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.