Uludereli Aileler Askeri Yargıya İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Güncel

Uludereli Aileler Askeri Yargıya İmza Kampanyası Başlattı

Uludereli Aileler Askeri Yargıya İmza Kampanyası Başlattı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hava saldırısında ölen 34 kişinin ailileri, 'askeri yargı istemiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.

02.09.2013 17:46  Güncelleme: 19:47

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailileri, soruşturma dosyasının askeri savcılığa sevk edilmesi üzerine 'askeri yargı istemiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişi yaşamanı yitirdi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı görevsizlik kararı vererek, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na göndermişti. Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde bulunan barış aktivistleri İbrahim Yaylalı ve Meral Geylani öncülüğünde ölen 34 kişinin aileleri 'askeri yargı istemiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.

Ölen 34 kişinin mezarlığında basın açıklaması yapan Meral Geylani, devletin son olarak ailelerle görüşmesinin haricinde tek bir adım atılmadığını öne sürdü. Geylani, Burada aileler başından beri adalet arayışlarını usanmadan vermeye devam ediyorlar. Sivil savcılık 17 ay boyunca yol alınmayan dosyayı takipsizlik kararıyla askeri yargıya teslim etmeye karar verdi. Bunun üzerine aileler 'imzala.com' adlı sitede Roboski'de askeri yargı istemiyoruz imza kampanyasını TBMM Başkanı'na ve Cumhurbaşkanı'na göndermek üzere başlattılar dedi.

Geylani, ailelerle dayanışma içinde olduklarını belirterek, Hükümetin ailelere karşı bu saldırısını önlemek hem de ailelerin dosyasının askeri yargıdan alınıp sivil ve adil yargılamaların yapılabilecek düzenlemeler için Cumhurbaşkanını göreve çağıran bir imza kampanyası başlattığımızı burada kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bulunduğu il ve çevresinde bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludereli Aileler Askeri Yargıya İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement