Nadhatul Ulema (Alimler Birliği) tarafından düzenlenen Uluslararası Ilımlı Müslüman Liderler Zirvesi (ISOMIL) Endonezya'nın başkenti Cakarta'da başladı.
Endonezya'nın en büyük İslami organizasyonu Nadhatul Ulema tarafından ilk kez düzenlenen zirvenin açılışını, Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla yaptı.
Kalla, 33 ülkeden din adamlarının katıldığı zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, "Radikalizm ve terörizmle mücadele açışından bu zirve büyük önem taşıyor. Farklı ülke temsilcilerinden gelecek yeni fikirler bu mücadelemizde başarılı olmamızda kolaylık sağlayacaktır" dedi.
Yusuf Kalla, "İmanları zayıf gençlerimiz radikalizmi şöhret olmak için değil, kısa yoldan cennete gitmek düşüncesiyle tercih ediyorlar. Bu yanlış düşünceyi engellemek için yeni fikirler üreterek faaliyete geçirmeliyiz." ifadesini kullandı.
Nadhatul Ulema Başkanı Said Aqil Siroj, zirvenin, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun talebi üzerine düzenlendiğini vurgulayarak "Nisan ayında Türkiye'de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'ne katılan Devlet Başkan Yardımcımız Kalla, zirvede bazı ülke liderlerinin birbirleriyle selamlaşmadığını gördüğünü bize iletti. Terörle mücadelede tüm Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Böyle zirveler mücadelemizde bize yardımcı olacaktır." dedi.
Cakarta'da 11 Mayıs'a kadar sürecek zirvede, terör ve radikalizmle mücadelede fikir alışverişi yapılması ve somut adımlara yönelik kararlar alınması hedefleniyor.
Son Dakika › Güncel › Uluslararası Ilımlı Müslüman Liderler Zirvesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.