Uluslararası Sinop Bienali Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Sinop Bienali Başladı

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale Forum), başladı.

15.01.2016 18:08

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale Forum), başladı.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, bienalin açılışı nedeniyle eski konservatuvar salonunda düzenlenen törende, çok fazla övgüyü hak eden bienalin Sinop için çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Bienalin 12 Ocak'ta başlayan ve 2 gün süren İstanbul bölümüne de katıldığını belirten Çetinkaya, "Devletimizin her zaman illere katkısı vardır ve devam edecektir ancak tek başına da yeterli olmadığını biliyorum. Her zaman yerelin, özel sektörün, sivil toplumun katkısı devletin yaptıklarının belki tamamlayıcısı, belki bütünleyicisi olarak sonuca ulaşması anlamada etki sağlar" dedi.

Çetinkaya, etkinliğin Sinop'ta uzun yıllar bıkmadan, usanmadan hedefe odaklanmış şekilde devam etmesini diledi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise bienal sayesinde kentin uluslararası bir özellik kazandığını ifade etti. "Sinop gelecekte neyi nasıl yaparsa bu özel ve güzel kent daha güzel nasıl olur" sorusunun ortak paydaları olduğuna dikkati çeken Ergül, gelecekte bu fikirlerin Sinop'un geleceğine ışık tutacağına inandığını aktardı.

Bienalin küratörü Prof. Dr. Melih Görgün de Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla gerçekleştirilen bienalin 2006'dan bu yana sanatçılar ve kültür aktörlerinin gerçekleştirdiği, yerel, ulusal ve uluslararası işbirliği ile kentin kalkınması için dinamikleri harekete geçirmeyi amaçlayan kültürel bir sivil oluşum olduğunu söyledi.

Sinopale Forum ile kamu, sivil toplum ve özel sektör aktörleri ile farklı alanlardan uzmanları bir araya getirerek ortak düşünmeyi geliştirmeyi, sinerji oluşturmayı ve yeni projelerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını bildiren Görgün, 3 gün sürecek etkinlikte konunun uzmanı, yurt dışında Sinop gibi kentlerde benzeri çalışmalar yapmış Yunanistan, İtalya ve Avusturya'dan 3 konuğun bilgilendirme yapacağını kaydetti.

Bienal, 17 Ocak'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Sinop Bienali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement