Tiroid hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Koşuyolu Parkı'nda balon uçuruldu.
Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilere bilgi veren Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Seda Sancak, hastağı "tiroid bezinin az hormon üretmesi" olarak tanımladı.
Bu hastalığı zamanında tespit etmenin önemine işaret eden Sancak, tiroid hormonlarının vücutta birçok işlevi ve görevi bulunduğunu, kiloda sorun yaratabildiğini, kalbin çalışmasını etkilediğini, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu yapabildiğini söyledi.
Çocuklarda tiroid hormonunun önemine dikkati çeken Sancak, şu bilgileri verdi:
"Çocuklar yeterli tiroid hormonu alamazsa veya bu hormon eksik olursa zeka gelişimi geri kalabiliyor. Özellikle gebelik sırasında çok önemli. Eğer annede yeterli tiroid hormonu olmazsa, bebeğe geçmezse çocuğun zekası geri kalabiliyor. Doğum sonrası eğer bu fark edilmezse yine gelişmeyi etkiler. Çocukların okul başarısını etkileyen bir hastalık tablosu. Büyüklerde de halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon kaybı, kilo alma, adet düzensizliği, erkeklerde çocuk sahibi olmada zorluk gibi sıkıntılarla karşımıza gelebiliyor."
Konuşmanın ardından 500 balon çocuklar ve katılımcılar tarafından gökyüzüne bırakıldı.
Gün boyunca vatandaşlara, Koşuyolu Parkı'nda tiroid hakkında bilgi verilerek, broşürler dağıtıldı.
Son Dakika › Güncel › Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?