Umreye Giden Alevi Dedeleri Yurda Döndü - Son Dakika
Güncel

Umreye Giden Alevi Dedeleri Yurda Döndü

Umreye Giden Alevi Dedeleri Yurda Döndü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle umreye giden 120 Alevi dedesi yurda döndü.

22.02.2014 15:37

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesiyle Kerbela ve Umre'ye giden Alevi dedeleri ile Bektaşi babaları bugün yurda döndü. Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ziyaret sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Alevi dedeleri ile Bektaşi babalarını yakınları karşıladı.

Kutsal topraklarda ibadetlerini gerçekleştirmenin mutluluğuyla yurda dönen vatandaşlardan Mehmet Altunkular, yolculuklarının gayet iyi geçtiğini ifade ederek “Tüm mukaddes mekanların hepsini gezdik. Kerbela, Kufe’de, Necef’de ve Medine-i Münevvere, Mekke, Beytullah’ı, hepsini doya doya ziyaret ettik. Doya doya ibadet ettik. Dua ettik. En çok Beytullah’tan etkilendim” şeklinde konuştu.

Cafer Bendidergah ise kutsal mekanları gezmenin bambaşka bir duygu olduğunu dile getirerek, “Hepsinin başka bir tadı var. Kerbela başka bir tatlı. Necef, İmam-ı Ali başka bir tatlı. Medine,peygamberimiz hepsinin bambaşka bir yeri var. Kabe, bambaşka bir tatlı. İnşallah gidin, görün. Tadını anlatmak mümkün değil. Peygamberimizin türbesi, peygamberimiz, Ehl-i Beyt imamları orada. Çok etkilendim. Hepsini yaşıyorsunuz. Ayak izlerini yaşıyorsunuz. Adım adım peygamberimizin ayak bastığı yerlere ayak basıyorsunuz. Aynı havayı, aynı fezayı teneffüs ediyorsunuz. Bunu anlatmak çok zor” dedi.

Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan ise gazetecilere sağ duyularından dolayı teşekkür ederek “Biz de 12 gündür Kerbela, Necef, Medine ve Mekke’de ziyaretlerimizi yaparak, öz topraklarımızı görerek, hep tarihte okuduğumuz ve duygularımızı, konuşurken, Ehl-i Beyt yollarını anlatırken bunları görmek çok duygulu bir olay. Emeği geçen, ilk önce İstanbul Valimize, sonra Kültür Bakanımız Ömer Çelik beyefendiye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Kerbela ve Umre seyahatine katılan Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarından oluşan bir heyeti Topkapı Sarayı’nda kabul edeceği öğrenildi.

HAKKI ÖZ

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umreye Giden Alevi Dedeleri Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement