UNESCO, Bursa'nın Tarihi Mekanlarında İncelemeler Yaptı - Son Dakika
Güncel

UNESCO, Bursa'nın Tarihi Mekanlarında İncelemeler Yaptı

UNESCO, Bursa\'nın Tarihi Mekanlarında İncelemeler Yaptı

Bursa'nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine adaylığı için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi teknik heyeti Bursa'nın tarihi mekanlarını inceliyor.

12.10.2013 15:21  Güncelleme: 15:20

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine adaylığı için Bursa'nın tarihi yerlerini gezen ICOMOS Uzmanı Prof. Dr. Alvardo Gomez Ferrer Bayo ve beraberindeki heyet, bu çerçevede Vali Vekili Mehmet Vedat Müftüoğlu'nu ziyaret etti.

DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARDA GÖRMELİ

Vali Vekili Vedat Müftüoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, UNESCO heyetini Bursa'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek "Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun devlet olduğu ve ona başkentlik yapan bir şehir. Bizim de hedefimiz dünya kültür miras listesi arasına Bursa'daki güzellikleri katmak. Bu sayede kültürel mirasımızı gelecek nesillere ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda Valiliğimizin ve yerel yönetimlerin gayretleri ortada. Herkes bu hedefe yoğunlaştı. Bu tarihi değerlerimizi yarına taşımak bizim arzumuz. Bursa, bu adaylık sürecinde iradesini dile getirdi. Cumalıkızık Köyümüz Türkiye'de bir örneği olmayan tek Osmanlı Köyü. Onu gözümüz gibi korumaya çalışıyoruz. Hanlar Bölgesi ve diğer tarihi mekanlar yapılan çalışmalarla bugün, tarihi özelliklerini taşır nitelikte gün yüzüne çıkarıldı" şeklinde konuştu.

BURSA İSTEKLİ

ICOMOS Uzmanı Prof. Dr. Alvardo Gomez Ferrer Bayo ise, Bursa'da birçok yer gezdiklerini ve detaylı inceleme imkanı bulduklarını söyledi. Bayo, "Gerçekten listede yer almak istediğinizi çok iyi biliyoruz. Bunu gördük. Adaylık süreci konusunda karar verecek olanlar bizler değiliz. Bizler buralarda eksiklikler olup olmadığını gözlemlemek için geldik. Her şeyin standartlara uygun olması için uğraşıyoruz. Şimdiye kadar bu tür birçok rapor hazırladım. Avrupa'da birçok görevde bulundum. İlk defa da Akdeniz'in doğu tarafında bulunuyorum. Süreç iyi gidiyor. Umarım her şey çok iyi olur" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Müftüoğlu, UNESCO heyetine çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarete Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel UNESCO, Bursa'nın Tarihi Mekanlarında İncelemeler Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement