Unesco Heyeti Bursa'daki Tarihi Eserleri İnceliyor - Son Dakika
Güncel

Unesco Heyeti Bursa'daki Tarihi Eserleri İnceliyor

Unesco Heyeti Bursa\'daki Tarihi Eserleri İnceliyor

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) teknik değerlendirme heyeti, UNESCO dünya mirası listesine girmeye aday olan Bursa'da tarihi mekanları inceledi.

10.10.2013 11:36

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) teknik değerlendirme heyeti, UNESCO dünya mirası listesine girmeye aday olan Bursa'da tarihi mekanları inceledi.

Bursa'nın tarihi yerlerini gezen ICOMOS uzmanı Prof. Dr. Alvardo Gomez Ferrer Bayo ve beraberindeki heyet, Vali Vekili Vedat Müftüoğlu'nu ziyaret etti. Bayo, Bursa'da birçok yer gezdiklerini ve detaylı inceleme imkanı bulduklarını söyledi. Bayo, "Gerçekten listede yer almak istediğinizi çok iyi biliyoruz. Bunu gördük. Adaylık süreci konusunda karar verecek olanlar bizler değiliz. Bizler eksiklikler olup olmadığını gözlemek için geldik. Her şeyin standartlara uygun olması için uğraşıyoruz. Şimdiye kadar birçok rapor hazırladım. Avrupa'da birçok görevde bulundum. İlk defa da Akdeniz'in doğu tarafında bulunuyorum. Süreç iyi gidiyor. Umarım her şey çok iyi olur" dedi.

"TARİHİ DEĞERLERİ YARINA TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Vali Vekili Vedat Müftüoğlu ise, UNESCO heyetini Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bursa, Osmanlı'ya payitahtlık yapan bir şehir. Hedefimiz dünya mirası listesi Bursa'daki güzellikleri katmak. Bu sayede mirası gelecek nesillere ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda mahalli idarelerin gayretleri ortada. Herkes bu hedefe odaklandı. Bu tarihi değerlerimizi yarına taşımak bizim arzumuz. Bursa, bu adaylık sürecinde iradesini dile getirdi. Cumalıkızık Türkiye'de bir örneği olmayan tek Osmanlı köyü. Onu gözümüz gibi korumaya çalışıyoruz. Hanlar bölgesi de yapılan çalışmalarla bugün tarihi özelliklerini taşır hale geldi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müftüoğlu, UNESCO heyetine hediyeler takdim etti. Ziyarette alan başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu da katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Unesco Heyeti Bursa'daki Tarihi Eserleri İnceliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement