Üniversite Mezunu Turşucu İşlerden Memnun - Son Dakika
Güncel

Üniversite Mezunu Turşucu İşlerden Memnun

Üniversite Mezunu Turşucu İşlerden Memnun

Üniversiteyi bitirdikten sonra ticarete atılmaya karar veren Alper İvecan, memleketi Aksaray'da turşu imalatı işine başladı.

26.09.2016 15:47

Üniversiteyi bitirdikten sonra ticarete atılmaya karar veren Alper İvecan, memleketi Aksaray'da turşu imalatı işine başladı.

Eğitimini mezun olduğu üniversitede yüksek lisans yaparak sürdürdüğünü aktaran İvecan, bir yandan da turşu imalatı ve satışı yaparak ticaret yaptığını söyledi.

Aksara'da turşuya olan ilgilinin de iyi olduğunu ifade eden İvecan, iyi bir başlangıç yaptığını ve işlerden memnun olduğunu aktardı.

Aksaray'da üniversiteli turşucu olarak tanındığını ifade eden İvecan, "Akdeniz Üniversitesi Üretim Yönetim ve Pazarlama Bölümünden mezun olduktan sonra memleketime turşu imalathanesi açarak turşu sektöründe hizmet vermeye başladım. Aksaray'da doğal sebzelerden turşu üretimi yapıyorum. Fabrikasyon değil, yüzde yüz ev yapımı turşu imalatı yapıyorum." dedi.

Özellikle kış aylarında tüketimi artan turşunun her türlüsünü yaptığını aktaran İvecan, şöyle konuştu:

"Sebzeleri tarlalardan birebir alıyorum. Tamamen doğal ve hormonsuz olmalarına önem veriyorum. Daha yeni başladığım bu işte 1 yılımı doldurmadan 20 ton turşu kurdum ve olan turşuları da satmaya başladım. Şuanda özellikle lokantalar başta olmak üzere ev hanımlarından yoğun bir talep var. İnşallah bir sonraki seneye hedeflerimi daha da yükselteceğim. Turşu sağlık açısından da bir çok faydası var. Turşu havaların soğumasıyla birlikte baş gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığı rahatsızlıkları iyi geldiği gibi iştah açma, hazmı kolaylaştırma ve kansızlığı önleme gibi özellikleri ile de dikkat çekiyor. Turşu şifa kaynağıdır. Özellikle turşu suyunun içilmesi vücuda çok iyi gelir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Mezunu Turşucu İşlerden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement